Friday, February 20, 2009

Shahidan's shenanigans

Read here.
Oh puhleez, Datuk Seri! Don't waste your time offering yourself as a candidate for the Olympic Council of Malaysia (OCM) presidency. Can I suggest something? Please take a good look in the mirror, Datuk Seri and tend to your own backyard first.

13 comments:

Noor Hasilah Ismail said...

totally agree with u. sudah2lah tu. berapa banyak jawatan yang dia hendak pegang? sejauh mana pencapaian persatuan2 yang dia pegang tu. bolasepak atau mana-mana sukan tak perlu lagi golongan politicians...cukuplah sukan dipolitikkan. lagi ramai ahli politik masuk, lagi kalut jadinya nanti!

Mr Tiong said...

ADALAH DI BERI TAHU KEPADA SELURUH NEGARA !


Pegawai Pemangku Zoo Negara telah mengadakan sidang akhbar pada petang ini untuk memberitahu bahawa saekor Berok Tunggal telah terlepas dari sangkarnya di Zoo Negara.

Berok Tunggal ini sedang menerima rawatan psychiatric kerana terkejut berok sesudah peristiwa pengadil tiada lesen dalam piala bardhan.

Menurutnya, beliau mengingatkan orang ramai bahawa Berok Tunggal ini amat merbahaya kerana pernah dikatakan membawa mesingan ke hulu ke hilir sebelum ianya dapat di masukkan ke dalam sangkar di Zoo Negara.

Orang ramai dinasehatkan agar jangan cuba mengumpan Berok Tunggal ini dengan pisang. Mengikut kata Pemangku Zoo Negara, Berok Tunggal ini hanya boleh di umpan dengan projek yang bersangkutan dengan elektrik dan bangunan.

Orang ramai juga di ingatkan agar jangan cuba menangkap Berok Tunggal ini. Jika sesiapa melihat Beruk Tunggal ini sila hubungi Jabatan Pemberokan atau menalipon 02-989-00-45-718.

Mr Tiong

MatKabbadi said...

Yup, u cant even handle yr own kabbadi association and now u want to play a major role in sports. Come Shahidan, yr money is not gud enuf to improve our sports. Mirror, mirror on the wall, pls remind shahidan of PFA, MAAU and KAM... maybe, someone name Karim want to use Shahidan to his own agenda.... hahahha

coretan_khalayak said...

Shahidan ni rupo oghe dok tau malu , hok ingat duit bulih beli segalo hak dunio , buat beringatla SK - kito dunio ni sementar je - dah banyok doso , apo sangat jawate , mati bawak kain kapan je bey..

Anonymous said...

SETUJU!!

Anonymous said...

SETUJU!!!

nstman said...

Shahidan, you have done enough damage to Perlis. Pse stop bringing more trouble to sports.

Anonymous said...

Bro,

DS Shahidan and T Imran may be not be the best candidates for OCM.

Other responsible or new leaders should join the race.

The more the merrier. Let the best man wins.

Wan Nana

kamarudin said...

Shahidan ni pun aku tak tao mcm mana nak cakap lagi dah. Suma jawatan nak, tapi tak buat kerja.

Takat cakap je gedebag gedebug, tapi habok pun tarak

Abu Jahal said...

Sudah-sudahlah Shahidan oii..hang buat malu org Perghlih je..jgn dok buat pasai nak masuk jadi calon Exco OCM..hang tak nampak lagi kaa signal di tpt negeri kelahiran hang dah x mau hang ada lg dlm parti hang sendiri apalagi hang nak masuk OCM pulak nie..lbh baik hang simpan duit tu pi buat umrah ka, sedekah kat Tabung DAKAP(paper parti hang sendiri) ataupun bukak sekolah sukan olahraga, kabaddi dan akuatik (renang, terjun dan renang irama) di Perghlih lagi bagus..org akan kenang lg jasa hang dlm sukan..panggil En.Azizan tu yg dah x dak kerja lagi di Kompleks Sukan, panggil dia kerja dgn hang lagi baguih (veteran lama yg nak berenang ke hulu hilir)..gunakan kelebihan hang pandai ckp siam tu utk panggil anak2 siam kelahiran perghlih utk jadi ahli sukan..
Adalah lebih baik hang pi buat kebajikan mcm Ketua Putera U**O Malaysia tu lagi baguih, pi tgk org susah, pi buat rumah kebajikan di Aceh dan Sem.Gaza, hang tentu dapat pahala smbl dpt buat kempen sendiri..
Bertaubatlah dan kembali ke jalan pangkal..hang masih ada masa lg sebelum dipanggil Illahi..
Wallahu'alam

man@mom said...

i think...Dato' Sri Mohd Najib bin Tun Haji Abdul Razak is the best person...

like Tun Abdul Razak as president of OCM from July 1959 to January 76...

eT said...

if this moron was to be the president of OCM...god save Malaysian sports!
What has he done for MAAU? ASUM? KAM?
BIG FAT ZERO...
F**K off la Shahidan...we don't want u around..

Anonymous said...

DSS bawaklah bertobat bebanyak. Usahlah jadi tunggangan Timbalan Presiden Many Are Against U kerap sangat. Kalau Najib jdi presiden OCM ramai la nanti yg tawar diri jd Vice Presiden & at the end, OCM Meeting mcm Cabinet or Umno meeting. Tak de pun letak Rosmah jadi one of the Vice President...Ya Tuhan Selamatkanlah Sukan di Malaysia...