Tuesday, February 24, 2009

FAM hutang Weigang

Weigang, loose cannon dan Allan Harris

Kasihan Datuk Azzuddin Ahmad. Dia mewarisi hutang-piutang zaman Datuk Seri Dr Ibrahim Saad. Bacalah di sini. Beginilah masalah di FAM. Weigang dilantik oleh Tengku Mahkota Pahang serta Datuk Dell Akbar Khan. Kemudian si Jerman nipun melangkah pergi meninggalkan Wisma FAM tidak lama sesudah Dell meletak jawatan pada 2005. Nampak pegawai FIFA (konon-konon) yang diapit oleh bekas jurulatih Ghana, Cameroon dan Vietnam (kiri) dan bekas jurulatih Espanyol, bekas penolong jurulatih Barcelona, QPR dan Spurs (kanan)? Takkanlah masalah ni pun nak panggil FIFA! Satu lagi, FAM pun berhutang dengan Dell. Bila nak settle?

20 comments:

Pemungut Hutang said...

Oi, apa ni FAM? Apa nak jadi? Hutang org bayar le cepat? suruh org bayar cepat pandai? sendiri tak tau nak buat?
Cakap tak selupa bikin !!!!


Pemungut Hutang
Gua Pontianak

Danny Ong Kim Heng said...

It is very sad to hear on the outstanding amount owed to Weigang. To believe or not to believe, the blame should be shouldered by FAM for failing to pay the wages and other dues. If you don't have the money, then you should stick to local credible coach NOT foreign coach. Spend the money wisely and NOT hoping for a miracle remedies by hiring the foreign coach.

Anonymous said...

bro rizal,

just kick out the FAM present leadership!

not that we don't love the sultan but we love FAM more.

Football Crazy
Petaling Jaya

Anonymous said...

bila national team kumpul...lepas training pemain gi shoppin kat mid valley and sunway...betul ke..
sempat pulak main bolling tu...focus la sikit...rasanya training ala tentere untuk pemain hoki tu patut untuk pemain bola....

Anonymous said...

ha

KUMAN DI SEBERANG LAUT NAMPAK JELAS KENAPA ANAK GAJAH TEPI KAKI SENDIRI TAK NAMPAK

macam mana suruh Perak FA selesaikan hutang sendiri punya buat tak tahu.

kesian ketua polis pencen pun tak dapat lagi. agak-agaknya banyak lagi kut hutang FAM dengan agensi dan individu lain

PJ Trafik said...

Dell banyak makan duit di PDRM, apa nak hutang hutang lagi ini , tak payah la sedekah lagi bagus.

Ex -BPR said...

PJ Trafik,

Dari cara you tu, kita orang boleh tau u sapa? Ada bukti DAtuk Dell songlap duit? Cakap jgn main sedap mulut.

you ni tak habis habis buat fitnah.

Along said...

Hallo Danny,

KASI PINJAM HONG LEONG BANK PUNYA DUIT BOLEH KA?

LU KAUTIN SAMA LU PUNYA BOSS

NANTI LU BOLEH JADI MI MA!!!

Along

Anonymous said...

bro,
Pegawai FIFA yang u maksudkan bolehlah masuk FAM semula dan gantikan SU Agung

Jaflus said...

Danny,

Caya la lu berani hentam and tarok nama lu. Sudah failed fitness lu baru berani komen ka?

Ingat! Lu mesti ada hati mau jadi MC nanti. Silap haribulan Unit Pengadil reject lu

Anonymous said...

Huh tak ku sangka bro rizal aku ni pun kaki hisap juga. Kalau nak hisap jangan lebih_lebih karang takut kebas mulut

Hisab jelah dato dell awak tu

Hasil nukilan

Kakihisap

maibank2u.kom said...

DANNY

wA terrer la lu. Wa caya la lu. u keje bank kan. Aku tau, tak yah tipu. Time governer cup dulu nampak kau.
Cam ni la.Ko tolong lah FAM. U pun da banyak makan duit FAM. Saya tau u bukan ALONG tapi u bole TOLONG ma.
Senang cerita, ko mesti banyak kawan Along. Ko ambik persent, lepas tu ko antar la kat orang putih tu.Macam ko tolong FAM carik sponsor la tu. Nanti FAM boleh buat 'A' board nama ko keliling stadium satu m'sia
Orang putih tu datang m'sia carik makan lagi kutuk m'sia banyak. Tapi hutang tetap hutang. Hutang kena bayar.Betul tak?

maibank2u.kom
Bangi

Danny Ong Kim Heng said...

Cam mali cam, u orang semua ingat bank tu gua punya kah. yg dah beri pendapat datanglah jumpa demo dulu, lepas tu kita samo samo pakat sewa ke FAM cakap sajo tak guna, jumpa demo kat hong leong hq kalau ado niat baik yer

Tenny Wong said...

Blah la lu Danny

Samseng la lu. Cabar orang lagi. Banyak berani betul la lu. kalu betul-betul berani u masuk itu komiti lepas tu kutuk dan buat press statementlah.Lu jadi wakil FA Along la

Tenny Wong
Subang

Randy Yong said...

Hei Danny

Don't see you on tv any more? Gantung ah? Careful man, that ridhu got one year. You FIFA right, careful man.Only got one chinaman FIFA. I think the last one that Amir guy, before that the old timer Uncle Kiat.
I know you very rich but no need give people money like that.
Nowdays talk only straight gantung.
Last time got people wallop you when you referee or not? After you talk big, tha fella all wallop you man.
See the police team fella spit and want wallop also get small denda only but if you open your big mouth sure kena one.

RANDY YONG
Selayang Baru

Vincent Ong said...

Danny

Lu sudah failed fitness berani cakap la apek. Lu kalau betul2 anak jantan, lu hentam FAM kow-kow punya la.


Vincent Ong

DAVID ONG said...

Apa Danny fail kah? Takbleh pircaya la. He good runner. Maybe too much work. Never mind sure got second chance one.
We must take care our people. Don't tell me this fella tha want talk to the reporter, bcoz the reporter say FIFA ref comment izn't it. How many FIFA ref some more in M'sia. cannot simply talk, after cannot cari makan. Soru miss brother.
If worst can kena gantung so don't simply talk to reporter or make troble

DAVID ONG
Sg way

Robert Ong said...

Blah la danny,

lu cakap saja banyak. itu hari gua punya team main, lu mari lambat. itu FAS punya game. Cinabeng lu

ex NAvy said...

sudah la cina. lu ingat lu bagus ka? lu pun tarak national exam punya certificate. lu jadi ref sebab lu bodek itu panjang dan keat saja. lu hanya layak bikin gua punya navy punya game saja la apek

SLVIA ONG said...

Slvia Ong

Who said my Danny no certificate. His certificate America one ok. International class one. Not like you all, local certificate. America quality control very good, not like Malaysia, always cincai-cincai one.
If you don't belive you see what everybody talk about the referee nowadays.
Please do not talk about my Danny like that.

Slvia Ong Chin Chai
Balakong