Monday, February 16, 2009

From FAM to BAM

The BA of Malaysia (BAM) is set to welcome an official with a football background as the new general manager. The salaried staff of FA of Malaysia (FAM) is at the final stages of negotiations with BAM. The brain drain in FAM has not stopped, it seems. But that does not give the secretariat the license to hire half-baked individuals, even if they may possess impressive paper qualifications!

The individual who has served three general secretaries will be tasked to monitor BAM's Road to London 2012 programme, a far cry from his previous or current job description. All the best to you, sir.

9 comments:

Anonymous said...

mangkok hayun rodzali? Kol kamaruddin?

dua-dua pi lagi aman FAM. Takla asek nak becekau 24 jam

Noor Hasilah Ismail said...

dear,

memandangkan saya dah lama meninggalkan bidang ini dan kini rizal lebih otai...saya ingin tahu pendapat sdr mengenai penubuhan Yayasan Kebajikan Atlet (YAKEB)yang dipengerusikan oleh Datuk Mumtaz Jaafar. Bukankah di MSN sudah ada Unit Kebajikan Atlet yang dipegang oleh Zaiton Othman. Apakah tujuan sebenar penubuhan YAKEB? Adakah dengan penubuhan ini menggambarkan ada usaha-usaha untuk menidakkan segala usaha Zaiton sebelum ini? Macam ada bau sabotaj aja. Boleh Rizal selidik?

Bekas Pelumba Basikal said...

Bro Rizal?

Rodzali pergi ke BAM ke?


Bekas Pelumba Basikal

Anonymous said...

Puan Noor Hasilah..
biasalah tu. its all about politics again and again and again and again. semua just nak tonjolkan diri sajer, tapi keje dan hasil...alahai, HAMPEH!

Bekas Pelumba Basikal said...

Memang sah si rod dah tak ada kat tempat dia.

Minta tolong cek, sama ada dia dah ada kat tempat baru

Bekas Pelumba Basikal

Anonymous said...

hoi semua salah lah what i dengar in the market that ER subramaniam akan ke BAM

Persoalan boleh ke dia buat kerja

BAM Tingkat 1 said...

Salam Saudara

Sebenarnya tiga individu yang apply untuk jawatan tersebut ialah Satwant Singh, Ooi Lay Beng and ER Subramaniam, akhir Subra di pilih kerana dua yang lain pun tak berapa bagus juga... BAM tak nak sebarang skandal seks and Oii Lay Beng, siapa beliau selain daripada gunakan jawatan beliau untuk mebuat duat melalau badminton... tak hairan la, Subra di pilih kerana Gangag Rao memerlukan seorang yang mendengar cakap beliau.. tetapi dengan akhbar angin bahawa masa Gangga pun sudah tamat .. desus desus adalah beliau tidak lagi dipercayai ... apakah satu lagi arus perubahan berlaku di BAM, kita tunggu dan lihat ...

Anonymous said...

Sedara BAM tingkat satu,

sebenornya, nama satwant tu langsung takde dalam list. dia ni memang suka nyebok, dia ingat sumer jawatan kosong kat persatuan sukan adalah hak dia untuk diisi...

dengor citer dia marah-marah ngan ganga sebab tak bagi jawatan kat dia...alahai, saper la dia fikir dia nie? penyelamat sukan negara? atau lebih tepat perosak masa depan?

udahle satwant...your time is up in sporting scene...jangan dok mengada nak buat comeback...nanti kena kebumi awal baru tau...

ex malay mail

Anonymous said...

Nasihat utk BAM;
Kalau tak de pilihan yang terbaik, tangguh dulu, nanti haru di buat nye. Carilah yang betul-betul membantu, kesian lah BAM, kalau tu lah tiga calon nya