Tuesday, February 1, 2011

Gol yang menakjubkan

Jarang-jarang sekali dapat aku saksikan jaringan dari sudut yang sukar dan jarak jauh pulak tu. Jaringan sebegini harus diulang tayang seribu kali, orang tak jemu. Syabas kepada saudara Badri Radzi atas jaringan hasil sepakan percuma yang mewarnai Piala Sumbangsih Sabtu lalu. Sekalipun dikejutkan dengan penggantungan B. Sathianathan, pemain Kelantan bangkit dengan bergaya untuk memulakan kempen musim ini sebagaimana mereka menyudahkan musim lalu - dengan kemenangan!




Tapi pada usia yang menjangkau 30 tahun, hasrat Piya untuk menyarung jersi negara barangkali tidak akan kesampaian. Sayang sekali...

22 comments:

Hazwan Arif said...

amri yahyah yg semput pun boleh wakil negara..knp tidak dia??

Anonymous said...

Xkan la ramai player AFF pun kalah..?
Kelantan cuma ada Norshahrul dan K.Fahmi je.

Kesian Piya.. Bakat hanya stakat negeri je xsempat nak main utk negara.. Semput pun semput la janji selangor..

Anonymous said...

rasanya dia baru 28

Lagenda Buaya said...

meme terbaik...ada org aggap nasib tapi aku rase piya mmpunyai skill y tggi....go go go piya

Anonymous said...

B.Sathianathan ketika menjadi coach negara pernah menyatakan hasrat untuk memanggil Piya namun tidak kesampaian kerana dipecat oleh FAM. Kini, saya rasa nama Piya langsung tiada dlm pemikiran K.Rajagopal

Amirol Asraf said...

tak mustahil k.rajagobal akan testing die satu hari nanti. =) | bola sepak

Anonymous said...

kalau xsilap umur piya baru 25 atau 26 tahun

Anonymous said...

salam bro..kalau xsilap saya piya baru berumur 25 atau 26 tahun..leh lagi kalau RG nak panggil..shakir shaari pun dalam lingkungan usia yg sama.

helmi haron said...

agak sukar bkn x blh bro rizal!!

Anonymous said...

Tarikh lahir Piya..2/6/1982. No KP 820602035651. Sumber Pendaftaran Pemain FAM/LS/KEL. Tak de masalah untuk dia dicuba uji dlm skuad M'sia

HAJEEZAR

nizamhasan said...

piya ni ada di kategori lambat cemerlang kerana mewakili pasukan - pasukan kerdil sebelum ini.hanya kerana kelantan muncul di liga super dalam tempoh 2 thn terakhir ni, barulah piya mendapat perhatian.

Anonymous said...

pemain defensive terbaik skang adalah shakir shaari...die baru 25 thn..nape xleh serap agi..??brbanding ngan amar rohidan...shakir rileks dan leh atur game...amar cme reti anta bola jarak jauh jek..same nga safiq....

Anonymous said...

RG patut test dia,sejak dari musim lalu aku tengok dia banyak buat score yg menarik...especially free kick..

helmi haron said...

biarlah rajagopal yg memilih player dia sendiri..dia lebih pakar,
setengah2 player ada yg main cemerlang main utk club
tp kalau main utk negara hancuss!!

Anonymous said...

pemain selngor kan terer2...hehehhehehe..sbb tu 6 org wakil malaysia...pemain kelantan xtererrr..SEBAB TU LEH MENANG NGN SELANGOR..KAKAKAKKAKA

Anonymous said...

pelik jugak...dari amri, baik amik piya atau shaakir..shaakir defensive midfielder yg baik...harap rajagobal nilai semula....

Anonymous said...

bakat y xpernah dicube... inilah die badri radzi... jjur katekan he is better than amri yahyah... he can create a game for striker to score goal... midfield cmni y ptut mlysia ade...

Cikgu_Klang said...

piya mngkn ssh sket...malaysia ada ramai attacking midfielder hok bagus2...nk fight tempat ssh sket...tp shakir shaari,mmg pelik knapa x dpt main malaysia...dia skrg ni defensive mid terbaik malaysia...harap dpt perhatian coach rajagopal

Hidemichi said...

terpulang pada tektikal permainan. kalau Malaysia mahu lebih byk peluang free kick macam tu semuanya boleh dicipta. Bolasepak moden mcm2 diambil kira termasuklah untuk dptkan free kick.

Anonymous said...

Rasanya eloklah RG mengutamakan bakat2 muda yang ada sekarang, kerana mengasah bakat haruslah dari bawah. walaupun piya mempunyai kualiti, berikan peluang yang lebih besar kepada pemain2 dalam lingkungan 20 ke 25 tahun. mereka masadepan bolasepak negara. AFF cup adalah titik tolak, RG pun kata layak ke 2015 asian cup secara merit adalah target untuk pasukan kebangsaan.

mARt aPiEx said...

apa salahnya kalau RG bg pluang kepada piya utk meneruskn kariernya?
mgkin piya boleh pergi lagi jauh dr safee sali..mungkin...
jgn sb sesebuah team itu lemah, maka smua playernya lemah..tidak sama sekali..tp kelantan adalah team yg kuat..
sy mtk RG cuba perhatikan semua player Malaysia tanpa mengira pasukan mana sedang mereka duduki...

Ezrys said...

pada aku x salah kalu RG mencuba player yg berusia utk seorg dua.....mungkin akan menambahkan kekuatan team. x slah mencuba sbb target kita bukan setakat Piala AFF tapi player Asia seblm ke Piala Dunia............ Jarang jumpa team yg bagus ade semua pemain muda... kebiasaan bergantung kepada prestasi semasa....