Sunday, July 12, 2009

Overcoming hurdles, as usual

More than three months ago, I highlighted the fact the men's 400m hurdles national record has yet to be ratified. Read here. If the Malaysian Amateur Athletics Union is acting at a snail's pace, how do we expect our athletes to run faster?!! Come on, MAAU. Hurdling is a highly technical event. It's a tough discipline and the number of athletes active in the event is dwindling. Read here. Appreciate what we have. If they are the nation's fastest hurdlers ever, say so. Apa cerita, Datuk Seri Shahidan Kassim? Takkan dok meeting sana sini tapi benda ni pun tak boleh buat? Kampong betoi la hangpa semua nih...maaf, adik-beradik aku kat kampong pun lagi cekap. Datuk Seri, if you cannot cope with the responsibility, I suggest you do the honourable thing and resign. Don't spread yourself thin. It's bad for your health.

12 comments:

Anonymous said...

what do aspect from him, KOAM is run by karim the great and Sri the Clueless. That why athletic in our country is in the sorry stage.

Anonymous said...

what do aspect from him, KOAM is run by karim the great and Sri the Clueless. That why athletic in our country is in the sorry stage.

al-brangi said...

.....apabla sesuatu pekerjaan diberikan kepada bukan ahlinya, tunggulah saat kehancurannya.....

Anonymous said...

hahahah pandai la you buat lawat rizal. Manala tuan president kita tahu apa2. Dia sebab menguruskan banyak perkara. Ini kena tanya karim la. Orang yang bijak pandai dalam mAAU. Kalau tanya jurulatih semua akan kata karim yang paling berkuasa bukan presiden

FUNNY BONE said...

Zal

MAAU? HIHIHAHAHIHIHOOOHIHAHA BETTER JOIN CIRCUS LAH, The runner up to the most suitable candidate to replace 'senario'. The champion is of course FAM.

Anonymous said...

tolong ls brader..koam in lossing case la. Apa nama mahu tegur dia sebab sure koam tidak akan berubah. Belakang cerita teruk la brader

din beramboi said...

Mungkin hang pi ke KOAM kot July 15 nie

MAMAK BANTING said...

Zal

to the unaquainted, the world is ruled by mamak.It's a mamak world.Mamak rules, Life begins at mamaks. Mamak was, is and shall always be here

MAMAK BANTING

sukasukan said...

Salam. Sedih jugak jika rekod kebangsaan x dikemaskini oleh persatuan yang bertanggungjawab atas sukan demi kepentingan atlet di bawah naungannya.

Takkan kita nak harap atlet yang menyimpan rekod sendiri, sedangkan ia perlu diiktiraf oleh badan induk kebangsaan. Masing2 ada peranan kan, so buatlah kerja masing2.

Jika atlet sudah berpeluh di balapan, pegawai MAAU pula seharusnya bukan susah sgt untuk merekodkan segala pencapaian.

X silap saya, kita x ada satu badan pun yang menyimpan rekod rasmi kebangsaan keseluruhan jenis sukan tanah air. Ianya semua bersepah. Ada sikit kat MOM, sikit kat MSN, sikit kat persatuan...jadi x ada compilation yang terkini, kemas dan sahih.

Ditambah pulak buat kerja simpan rekod macam MAAU ni, lagi teruk lah jadinya. Lama-lama rekod tu terpadam sendiri dari ingatan dan terus tidak diwartakan secara rasmi. Sapa yang rugi, atlet gak.

So persatuan sukan perlu bertegas berhubung soal rekod ni. Ia bukan kerja main-main.

Apa jadi kalu nama MAAU pun tak direkodkan oleh MOM, lebih teruk lagi tak direkodkan oleh MSN sbg persatuan sukan. Baru tau, Karim nanti gelabah tak dpt duit govt nak antar atlet traning ke Jerman.

p/s: I puji Rizal. Kebanyakan rekod ada di hujung jari. Ingatan you kuat la bro, mcm beberapa org sebelum ini seperti Abang Zubir, Rasu dll yg sewaktu dgnnya...hehehe.

Anonymous said...

Biasalah bro...
Kalau depa (mamak) punya rekod adalah dicatatkan...
La ni... biaq pi

cendanaputih said...

Jal..

Biasalah kalau semua kepala persatuan org politik nak sakau..
Apa depa tau.. just political milesage jer

coretan_khalayak said...

pi mai pi mai tang tu jugak...