Sunday, October 30, 2011

Tontoni Grandstand Ahad...

Pengajaran paling penting selepas Negeri Sembilan muncul juara Piala Malaysia?

Jurulatih, tidak kira bertaraf dunia atau kampung, jangan ego dan cubalah bawa-bawa bertenang.

Macam Azraai Khor Abdullah...banding dia dengan ramai jurulatih yang ada sekarang, dia main Malaysia first eleven tau Piala Asia 1976...zaman tu nama dia Khor Sek Leng...kapten Kedah. Dia perancang tengah. Boleh main flank.

Irfan Bakti Abu Salim Malaysia B...ramai juga anggota Malaysia B dan yang tak pernah main Malaysia pun ego...

Betapa ramai memilih Terengganu untuk mendakap Piala Malaysia, tapi Azraai rileks...tak melenting, tak melatah...macam stail dia...father figure, cakap pun tak meninggi suara...last-last, dia menang!


Gambar ini loose cannon ambil di Wisma FAM, ketika Gerard Houllier datang memberi ceramah...malang buat Azraai kenangannya di FAM mencalar reputasinya. Apabila kewibawaannya selaku jurulatih dipertikai, dugaan buatnya bukan kepalang. Tugas melatih Harimau Muda A dilucut daripada genggamannya. Lama dia memendam perasaan di FAM, masuk pejabat punch card tapi tak buat apa...sehingga dia dikaitkan dengan kerusi panas di Kelantan...akhirnya dia dibawa ke Seremban, menggantikan Wan Jamak Hassan yang berhijrah pula ke Kedah.

Tahniah coach. Jangan lupa tontoni siaran langsung Grandstand Ahad di Astro Arena, 801, Ahad 31 Oktober 2011...Azraai diapit Shukor Adan dan Hairuddin Omar, dua rakan sebaya. InsyaAllah.

19 comments:

Anonymous said...

TAHNIAH MR DOUBLE TRELE !!!

Anonymous said...

TAHNIAH NR DOUBLE TREBLE !!!

Anonymous said...

TAHNIAH MR DOUBLE TREBLE !!!

Anonymous said...

TAHNIAH MR DOUBLE TREBLE !!!

MZZ said...

biasa laa kat FAM, kalau nak lama kat sana kene pandai bodek & main politik...sebab tu bolasepak Malaysia maju

Shack@AnjungMaya said...

jaringan cantik penuh bergaya Hairuddin Omar tamparan bagi pemain muda kebangsaan sekarang..

mimya said...

Berlapik sgt ayat lu tu bro...bakmeh gua nak sampaikan isi hati lu yg sebenar...mcm gini:

"semua coach jadi lah mcm azraai khor...bijak dan cemerlang baik ketika menjadi pemain mahupun jurulatih.hakikatnya dia masih lagi tidak sombong.Jgn jd mcm coach Harimau Malaya tu...baru menang SEA Games & AFF dah berlagak...siap kata x mau layan idea/komen/temuramah sesiapa yg bagi dia x tau pasal bola...."

betul x bro? heheh...peace.Tahniah to skuad Rusa.Tabik to otai Hai-O. Kesian...masa interview post-match Hai-O duk risau org Terengganu benci kt dia...rileks bro rasanya penyokong pun semua faham dan profesional.yg penting talking abt Piala Malaysia...lu adalah antara legend-score gol dlm 3 final berturut2 dan menang P.Malaysia 3 tahun berturut2...

Azroy Kassim said...

sokong!! aazrai lebih tenang..
irfan bakti terserlah bongkaknya bila menjawab soalan media..

curio said...

Tahniah kepada team N9. Kejayaan mendakap Piala Malaysia membuktikan bahawa jaguh pantai timur hanya gah pada nama saja..hoben jang hoben..

p/s: "den dah koba"

KAMARUDDIN BIN MAMAT said...

Menang dgn main bagus dan mesti jaringkan gol lbh dr lawan. Bukan menang dgn ckp. Hi!hi!hi!.
Tenang dan bijak mencari serta manfaatkan peluang terhidang.
Main bagus sehingga pengadil tiup visel penamat, bukan bila dah jaring gol, dah selesa sgt dan krg ghairah mengejar gol seterusnya.
Apa2 pun tahniah N9, menang Piala Malaysia 2011.

KAMARUDDIN BIN MAMAT said...

Menang dgn main bagus dan mesti jaringkan gol lbh dr lawan. Bukan menang dgn ckp. Hi!hi!hi!.
Tenang dan bijak mencari serta manfaatkan peluang terhidang.
Main bagus sehingga pengadil tiup visel penamat, bukan bila dah jaring gol, dah selesa sgt dan krg ghairah mengejar gol seterusnya.
Apa2 pun tahniah N9, menang Piala Malaysia 2011.

Anonymous said...

Keeper Trengganu tu tak patut betul. Mcm mana la buleh tangkap lepas tu terlepas. Kerana dia Trengganu Kalah.
Tahniah N9.

Anonymous said...

itu semua psikologi...xpi hakikat semua baik..jgn kita cepat menilai seseorg..sudah lumrah..menang semua kuar yg baik2 dan kalah kuar yg x baik...dulu pun ada gak azrai kena kritik..biasalh..lumrah manusai..apa2 pun semua itu utk menaikkan imej bola sepak..jurulatih ada mcm2 lagak dia..ustaz pun ada yg mulut celupar...jgn marah..sebagai renungan kita bersama..apa2 pun 2 jurulatih terbaik kerana dpt membawa pasukan masing2 ke final..kalah menang dah pasti..

Anonymous said...

b*tuh la kau rizal! kau siapa nak kata orang tu ego orang ni tak ego? kau tu yang ego dan bodoh sombong buat ramalan taik kucing. tak payah la nak personal, just be profesional buat kerja bukan cari publisiti murahan. atau buat iklan astro kau tu.
here's something u should know ;
semua geng football expert kat astro tu dari kau, ross, mat saleh bangang tu sampai la ke adrian dan kumar ke apa nama dia, semuanya bunch of losers! a total wankers! korang semua patut join fam jadi penasihat

Anonymous said...

Assalammualaikum,

Bro Rizal,

Last night the Msia Cup Final will be greater if the organisor really look into the condition of the Shah Alam Stadium. But on the match itself, N9 deserve to win but terengganu the hot favourite should not feel bad because they are better then the winner.
In football, a better team is not always a winning team.

FAM should look into the final vanue because it really look bad on TV (especially on HD)

Tahniah N9...Tahniah Trengganu..and the thumb up should given to fan frm the both side...u bring up the joy of Msia football

P/S : One day...Penang will be back..we just need a good management for the FA, Haria Penang Haria...lalalalala....

Zul "Miura" Amizan

otak jem said...

To Anon 11.16 pm, Terengganu was the better team in final? U must be blind!..

Irfan ckp pemain T'ganu terusik mental 2-3 hari sebelum game.Konon bukan alasan punca kalah.Aku rasa nak tergelah tepuk2 lantai.apa punya coach daaaaa..

Anonymous said...

Lepas ni Hairuddin Omar leh la main utk Malaysia semula. En. Rizal Hashim tolong ar promote skit2 kt dato' rajagobal. Belanja teh tarik ke secawen dua.

rizal hashim said...

anon 9.44pm,

unlike us losers, we have a face, we have our names attached to our faces...you? now who's the real loser and wanker? my sympathies to you...another **** from you, will straight go to the bin, where people like you belong.

norahulfa said...

betul2x...kesian coach azraai bila dia digantung x bertali oleh pihak tersebut satu ketika dulu, bak kata pepatah nak telan mati mak, nak luah mati bapak, tapi inilah hasilnya Allah sentiasa bersama orang2 yang teraniaya. Coach Tahniah dari saya, :D jadi x badd nak main nisimilan taun depan hahaha (gurau je jangan percaya!!)

abang rizal x best la tgk tv kek rumah kalau x leh je joint rabka irahas dengan nora hari tu...:p