Sunday, October 18, 2009

Iklanlah...

Alangkah baiknya jika cabutan bertuah bagi pemegang tiket untuk mana-mana perlawanan Piala Malaysia peringkat suku akhir ke atas diiklankan di media massa dan dipromosikan di jalan raya menerusi billboard. Belanjawan berhemah barangkali. Apapun terima kasih harimaumalaya.com. Jadi bagi mereka yang masih rajin ke stadium, simpan keratan tiket anda. Manalah tahu ada rezeki.


15 comments:

Anonymous said...

ada peraduan tapi tak beritau hadiahnya... apara MSL/FAM

Uncle Lee said...

Hello Incik Rizal, I have read your profile page and all I can say is, "Holy Smoke"!
You certainly have very impressive credentials re sports. Outstanding! I am very impressed.

Incik Rizal, regret bahasa saya very jurassic, sebelum Merdeka, ha ha, so will comment my tiga puluh sen in English...

Talking about football, I remember the good old days of Abdul Ghani , Robert Choe, Arthur Koh.
I used to stay lonnnng time ago next to Abdul Ghani, we were good friends. And went fishing with Arthur Koh very often.

It is a pity where I am we hardly get to watch football on TV. Only lately they started having a North American football league here.
Canadians makan, tidur ice hockey and baseball.

Mention 'badminton', they think I'm talking bedroom games, ha ha.

Incik Rizal, terima kaseh seribu for visiting my humble pondok. Its a privilege to know someone like you.
I certainly look forward to having a volley with you...senang datang, ya?
You keep well and have a great week, best regards, Lee.

PS, I would like it very much if you will just address me as just 'Lee'....

wan said...

thanks bro for this little exposure.it means alot.

dont expect what kind of prizes that u can won.supporting ur team & our local football main scene is the priority.

if u want to buy the ticket for the sake of the prize i dont see why u shud buy the ticket for the prize..go and pump ur petrol at petronas so u can win big cars bro ;)

Anonymous said...

Dah main bola tak pandai-pandai, nak anjur loteri pulak? Sudah-sudahla tu - Once an angry young frechman.

Anonymous said...

i think the contest is to reward the loyal stadium going fans.
If someone is already buying a ticket then no harm in getting lucky as well.
After all RM10 is just for watching a match and now with this contest you may win something.
Its all a gain for the fans.
Maybe FAM/MSL will organized a bigger contest next year.

Anonymous said...

satu usaha nak tarikh minat org dtg ke stadium semula setelah ramai yang menjauhkan diri.

x terkejor yeop! said...

my team out already...
coach also run already..
what to do...

to all sports bloggers...
tolong ler iklankan...

azam said...

Bagus la ada reward utk the loyalist.Asyik kondem tapi tak de appreciation kat yang loyalist pun tak adil.

Yang pasti marketing and promotion masih tak cukup utk menarik orang balik ke stadium.Bila la persatuan bola kat malaysia nie nak diuruskan oleh golongan yang betul-betul passionate tentang bola sepak.

Bukan maksud saya yang ada sekarang tak passionate tapi tak nampak keikhlasan dari segi pengurusan.Asyik-asyik keje nak tikam orang je bukan nak pegi motivate players utk lebih maju.

Pengurusan kena ingat players nie perlu hala tuju bukan nak kena tuju dgn kutukan yang tak perlu.Kritikan tak pa,sekurang-kurangnya dari pihak yang dekat dgn players.

Bila perkara yang disebut di atas,bercambah baru la peminat bercambah ke stadium.zaman kedah top early nineties dulu,aspirasi pasukan nampak dgn jelas walaupun kedah dok ceruk hujung kat utara.

sama la apa azraai dah buat kat kedah utk era 2000 nie.tapi bila azraai rasa pengurusan tak menjurus ke arah yang boleh membangunkan pasukan,azraai pun pi la ke peringkat yang lain pulak...

Sekadar nak meluah pendapat yang mungkin dah diulang berkali-kali di arena yang lain....

Azam

SangKunang said...

dulu fam pernah buat pertandingan camni..
hadiah kereta kalo x silap.
tp stahun je ade bende tu.
pastu x buat dah..
skrg ni ok laa nak stat balik promosi stadium melalui lucky draw..
tp bagitau laa hadiah. tarik seberapa banyak penaja untuk hadiah nih. produk sukan ke..
nike kan taja fam....

Anonymous said...

Nape tak ade orang tau pasal trajedi bolasepak pantai. macam macam cerita ada.

Anonymous said...

kenapala tak ada orang memperkatakan situasi semasa bolasepak pantai berlangsung. Kami mahu cerita sebenar kenapa semua ini berlaku.

Anonymous said...

repri bola pantai ramai yang lemau. Ref ini buat lain, ref itu buat lain..pelaksanaan undang2 tak seragam. Dgn ref A boleh buat, Ref B tak boleh.
Mcm ni ke FAM hantar refnya? siot jerrrr.Pegawai refri pula berlagak semacam dan menjerit2 macam pasar malam. TAkde disiplin langsung.

pantai dalam said...

tahniah team bolasepak pantai terangganu!

see u next year @ MUSCAT2010
the 2nd asian beach games

Anonymous said...

Berkenaan bolasepak pantai yang baru je habis minggu lepas, memang banyak perkara yang berlaku tetapi perkara ini rasanya tak perlulah dibesar2kan. Biarlah ianya diselesaikan dengan cara dalamam.Bagi pengadil dan pemain pula bolasepak pantai memang baru bagi kita semua, segala perlaksanaan undang2 permainan masih lagi kita kurang faham, jadi janganlah pengadil dipersalahkan dengan perlaksanaan tugas mereka pada kejohanan tersebut.Kita semua masih lagi dalam proses belajar dan mempelajari undang2 permainan ini. Harapan saya pihak FAM akan lebih kerap mengadakan kejohanan bolasepak pantai ini. kerana dengan ada lebih banyak kejohanan ini akan dapat memahirkan para pemain dan juga para pengadil berkaitan bolasepak pantai.

mAT bELANDA said...

TUAN PUNYA BLOG,

BETUL KE ADA TRAGEDI BOLASEPAK PANTAI YANG DIMAINKAN MASA DIPAVALI DI MANA MANDOR PERTANDINGAN, ORANG KUAT PENGURUS LADANG TEMPELENG SESEORANG .....

DENGAR KHABAR .. SEMUA BERKHIDMAT SECARA SUKARELA SEMEENA DIPAVALI ATAU KERANA KANTONG KOSONG DAN KENA TIPU DEK PENGANJUR