Saturday, June 20, 2009

FAM Con-gress

FA of Malaysia's annual congress on Sunday is set to be smooth-sailing and little to write about. Even if president Sultan Ahmad Shah takes the affiliates to task for what has been generally perceived as poor management on the part of a number of State FAs.

On the agenda is the amendments made to the FAM constitution, which will be known as FAM Statutes, pertaining to the abolishment of the Council and be replaced by an executive committee comprising purely elected members.

18 comments:

Tukang perati said...

Kongres ka....majlis ka... apa ka... bubuh la apa sekali pun, FAM dok lagu ni jugak.

Patutnya orang yang berkuasa pi check apa yg Azzuddin dah buat, apa yg Che Mad Jusoh dah buat sampai padang lumba kuda di Terengganu pun boleh main.

Lepas tu pi check apa Kamaruddin Abdullah dah buat. Pi hukum Kelantan, lepas tu terbukti salah hukum. Ni apa cerita ni?

Then pi check pulak apa yg Kamaruddin Sakari dan buat sampai unit pengadil termasuk para pengadil dia haru biru.

Kes pengadil tak datang sebab tak dapat jadual tu dah jadi perkara biasa. Ini bukan liga kampong yang boleh main kutip sesapa kat tepi padang dok bagi ganti repri yang lambat sampai....

Malapetaka ni tuanku presiden tak tau apa-apa. Adalah menjadi tanggungjawab pihak-pihak yang terbabit untuk memaklumkan kpd tuanku.


Tukang perati
Kuala Sedili

merang said...

tak minat nak amik tau pasal FAM ni.
Tukar yang atas sampai ke bawah dgn yang baru...baru laa ok.

Anonymous said...

Presiden perlu gantikan SU agung dengan individu yang boleh mendengar nasihat dan yang paling penting berupaya memberi nasihat yang betul.

Anonymous said...

Bro,

FAM dengan FAMnya. Hoki Piala Dunia Remaja... kita menang sorak...

Sorak bagai nak rak!

aawm.

KakiBola said...

sorry to say..whatever they do for now, people have lost their faith in FAM. they may shout the good things they want to do but its all merely an empty barking.
if Brunei could have set up their new national football association when Brunei Football Association (BAFA) failed to deliver, i believe someone will have to come up with an idea to establish an alternative football association.

http://bola-kempis.blogspot.com

afah said...

..in a word, whocares..?..I lost my passion for the game long before I lost my passion..time was, as a kid, I slipped out of the house nights just to watched Malaysia beat the shit out of their opponents at Merdeka Stadium..now, I rather not watch the shit...

KakiBola said...

bro...check my writing in proposing the establishment of FMFC or Federation of Malaysian Football Clubs. what say you?

Bujang senang said...

Saingan Liga Malaysia dah nak sampai ke kemuncak. jumlah kehadiran penonton tambah merosot walaupun pasukan masing-masing berada di kelompok teratas.

Nampaknya peminat-peminat masih menjauhkan diri. Semakin hari semakin jauh....

Apalah nak jadi dengan FAM dua tiga tahun akan datang...


Bujang Senang
Serian

Failing Administration of Malaysia said...

FAM akan mengadakan Kongress Tahunan 2009 yang bertempat di Hotel Grand Millennium Kuala Lumpur pada 21 Jun 2009 (Ahad) bermula daripada jam 11.00 pagi.

Para media massa tempatan adalah dijemput hadir pada Kongress Tahunan ini dan ingin dimaklumkan bahawa pakaian rasmi ialah (Blazer - Formal Bertali Leher) bagi semua para media yang menghadiri Kongress pada kali ini.

Sesi sidang akhbar akan diadakan sejurus selepas berakhirnya Persidangan Kongress ini. Pihak FAM telah menyediakan 10 tempat duduk untuk para wartawan untuk mengikuti perjalanan persidangan Kongress dan yang lain-lain boleh lah menunggu di ruang media yang disediakan diluar Dewan Persidangan.

Para jurugambar media adalah dibenarkan untuk bersama semasa sesi Kongress dan hanya dihadkan kepada 10 orang jurugambar sahaja yang boleh berada didalam Dewan semasa Kongress berlangsung. Selebihnya boleh menunggu diruang Media yang disediakan.

HARAP MAKLUM.

Baik jgn invite!

Anonymous said...

apa nak jadi Kongres FAM tapi Presiden dgn Tim. Presiden tak hadir. Ke mana mereka? Tuanku Presiden maybe lah ada alasan yang berkaitan rakyat tapi kalau Ti. Presiden dah lama menyepi .... pelik bin ajaib. YB Tim. Presiden dah tak berminat ke?? Dulu berapi2 cakap nak ubah wajah bola sepak Malaya ni sekarang mana face-lift yang dicanangkan tu. Betul tak boleh pakai la. Tak kan merajuk kut sebab tak da nama dalam kabinet terus merajuk dengan bola sepak?? Dilaporkan tak benda baru pada kongres, cuma semua wakil - wakil negeri sibuk berbahas pasal perubahan peraturan2 yang remeh. Datuk Karaoke wakil FAS berapi-api cakap ditambah oleh Datuk Banyak Idea Lupus dari Penang. Jenuh Yg. Bhg Dato' Naib Presiden dari Kelantan nak berbalas pantun. Tapi itu ke yang kita mahu?? Ahli - ahli Bebas juga bersuara kerana takut hilang tempat dalam FAM kalau peraturan itu berkuat kuasa. Apa le nak jadi dengan FAM...

merang said...

buat kat hotel bukan main gah...
tapi reporters dan photographers takleh masuk ramai.

apa la FAM ni

merang said...

FAM dah kering idea, mati akal dh org2 fam ni.
yang dia orang reti nok ubah format liga je tiap2 tahun. thn lepas ada import, thn ni takde import, tahun depan entahapahapantah.

macam mana orang tak hangin dengan fam ni. Cuba la buat research...kajian berkenaan dgn liga kita ni. maju ke tak maju. cuba belajar dgn liga -Singapura..nak hebat lagi Liga-Jepun.

agak2nya liga Indonesia lagi gempak dari liga kita rasanya.
bukannya orang2 kita tak support liga kita, tp masalahnya fam sendiri tak tau dh nak conduct liga M ni.

Fam nk buat Liga M ni mcm liga kampung ke. Ikut suka-suka dia je pinda itu, pinda ini.

Baik main dlm liga kampung lagi best... dapat piala ke, kambing ke, toto ke, dakpun maggi drpd sakit kepala duk pikir psl liga M kita ni.

bye2 FAM.

khairyn said...

Just wanna wish you
Happy Father's Day
heh! Kat sini baru pukul 5pm jadi masih lagi hari Bapa hehehehe

Anonymous said...

Kontrak 2 tahun SU Agung FAM akan tamat pada September 2009 dan boleh disambung semula atas dasar 2+1.

Apakah FAM masih memerlukan tuan penasihat sebegini rupa?

Camar Laut said...

Apa yang korang kalut sangat pasal FAM ni?

Kelantan tak sediakan garisan, so FAM bagi la KL Plus walkover. soal hujan ke apa ke, itu belakang kira. Hukum tetap hukum.

Bila kelantan bising, FAM tarik balik dan suruh main semula. Tu standard la... apa nak kalut?

Bila Redhuan banyak cakap, apa susah-susah? Gantung Jer...Peduli apa dengan periuk nasi org...

Pengurus Selangor pulak buka mulut, kita denda saja dia. Tak payah gantung-gantung.

Bila game Selangor kecoh masa lawan Kelantan, kita bagi warning saja. Kalau Kelantan pulak yang kecoh, kita gantung stadium dia. Biar padan muka.

Kalau kelantan bising, kita bagi la dia main semula kat situ. Apa nak susah dan kalut-kalut? Soal salah hukum ke.. apa ke... itu tolak tepi.

Kalau Annuar Musa, Hj Irfan dan Mat Zan bising-bising dalam paper, kita warning je cukup. Tak payah gantung mcm Redhuan.


Itulah FAM. Apa nak kalut-kalut kan?


Camar Laut,
Pulau Pangkor

Tok Gajah said...

FAM kata pada masa depan mungkin hanya pasukan yang mempunyai struktur kewangan yang kukuh saja dibenarkan menyertai Liga M sementara pasukan lain main di liga amatur.

Pasukan Pahang kukuh ke?

Anonymous said...

Tak payah kaji semula struktur Liga M. Buat buang masa saja. Semua orang kampong dah tau perangai FAM!!

Con geli said...

eh; sesi brainstorm dah banyak kali diadakan, kesimpulannya tak de ke? oh lupa pulak, kan FAM ni mana nak ambil nasihat; balik-balik ikut syok yang berkuasa sendiri, buat lah apa yang you suka, hasil dari brainstorm tentunya tuanku presiden tak tau pun, nak ke Azuddin sampaikan, sorry lah, tu bukan untuk makluman tuanku, sekadar ada buat brainstorm tuanku!! tu tuanku tau. Alangkan laporan dan cadangan dari PWC pun di ketepikan, (ini titah presiden) apalah sangat sesi brainstorm tu. So buat lah Azudin & the geng, Reduan, and Che Mat; you know better football than others in Malaysia, even those with experiences and knowledge recognised internationally were just nuisance to you; hidup FAM!!!!!!!!!!!