Friday, March 20, 2009

Saifuddin quits FAM

Saifuddin...could not resist the lucrative offer

Assistant general secretary of FA of Malaysia, Saifuddin Abu Bakar, has quit the national body to take up a cushy job with a football-related company in the Middle East in June.

It is learnt Saifuddin who rejoined FAM in 2007 after a stint with the Asian Football Confederation (AFC), tendered his resignation last week. The football fraternity were earlier alerted to the possibility of a bigwig in FAM resigning to seek greener pastures here. FAM president Sultan Ahmad Shah has apparently given his blessings to Saifuddin, who has a wealth of experience in organising competitions.

Saifuddin's resignation will probably create a tussle for the post that comes with a car and an annual salary of almost RM100,000. FA of Selangor secretary Hamidin Mohd Amin may not be interested to be the No 2 to general secretary, Datuk Azzuddin Ahmad.

27 comments:

Anonymous said...

semalam saya tanya awak kata tak mana satu ni bro

kaki hisap

Anonymous said...

Might be a mirage...be prepared for a u-turn. Handle with care.


For the Game. For the World.

Anonymous said...

Boleh jemput askar ganti tempat saifudin.

Anonymous said...

saya nampak hanya seorang sahaja individu yang layak mengisi jawatan yang ditinggalkan oleh saifudin ini. saya tak pasti namanya tapi sering beri komen dan ulasan di tv. bekas coach kalau tak silap saya. cara beliau ulas menampakkan beliau punya wawasan dan pengetahuan tentang apa yang mampu dan perlu dilakukan di dalam fam

zv said...

Bro Rizal,

I would only be interested with the general-secretary job, the one with the authority.

No 2 man to a former army general, I don't think so lah...

I had twice put in my offer to FAM as the General-Secretary but both were to no avail. Instead I was offered the ceo of Malaysia Super League which I served for a year and quit..

Like I said, me only interested with the General-Secretary job, period! he he he

Salam Dari Mergong..

coretan_khalayak said...

Bro, selain gaji utk position ni , kalau ada info utk position lain , share la- then kita boleh tau brapa byk yg duit cukai rakyat yg dibazir utk kehancuran bolasepak malaysia setiap tahun.

Anonymous said...

rasanya tak ramai yang berminat untuk mengisi jawatan tu. sapa berani nak hulur leher silakan la....

Anonymous said...

Susah susah sangat naikkan je pangkat si kamaruddin tu dari ketua unit pengadil ke AGS. boleh kow tim punya....

Anonymous said...

allo zv, sumer orang tau u bukan quit ceo msl job, tapi disuruh berundur secara terhormat...

masa ni, susah kalau sesapa pun nak jadi asst secretary tu...sebab dengornya gen sec la ni bukannya nak dengor nasihat pun...dia ingat dia je betul

dengor jugak citernya, subra yang tak jadi nak gi BAM tu dah mula jostle untuk position tu dengan haji fuad....bro rizal, tolong teropong le sikit

tengkiu

anti mergong

Bendahari Belia 4B said...

Maybe subra or hj fuad ada kemungkinan kot. Kamaruddin shakari tu pun maybe akan apply sebab dulu dia pernah apply post GS selepas Dell blah. Tak mustahil dia akan dipilih kalau ikut senario sekarang la. GS memerlukan orang-orang dia yang sebulu. Soal boleh bikin kerja, lain cerita. Janji org tu akan terus menyokong dia or jadi yes man jer.

Nak harap orang luar, aku rasa tak mungkin. Rasanya takde sapa yang sanggup bekerja dengan orang yang sentiasa menganggap diri dia saja yang betul.

KAlau aku dioffer 200K setahun pun aku tolak. 7 digits pun aku tak hingin.....

zv said...

Bro Rizal,

Some poor sould get a kick out of spewing rubbish from their mouth!

I was never asked to leave, i left on my own accord after 12 months on the job simply because I could no longer perform with an old man who was above me, period.

Nobody asked me to leave, instead they wanted me to stay on but I refused.

To those who think they knew more then me about my career, think again because they ain't know shit about nothing and they only thought they knew. They are simply morons!

These people especially sports reporters who think they knew better, think again lah!

No malice against those who have no malice against me, my only malice is for those who are born with it! Go figure this...

Salam Dari Mergong...

Anonymous said...

oit zv dari mergong

hang tu jangan cakap bedegau-bedegau sangat...hang tu cam 'a rolling stone which gather no moss'...sebab hang tak pernah lama kat satu-satu tempat...piraah!

kalau nak sensitip sangat, jangan letak komen kat dalam nie...apa kelayakan hang yang buat hang ingat hang tu layak nak jadi gensec fam....tendang bola tak tau!

kalau takat jadi orang kuat tok mat masa kat angkasapuri tu, mana ada layak nak handle bola malaysia...

anti mergong

Anonymous said...

Pada pendapat engkau orang semua yang sangat pandai komen pasal bolasepak malaysia....siapa yang patut mengantikan saifuddin ? Komen aje pandai tapi tak beri penyelesaian kepada masalah kita ini

Anonymous said...

NAMPAKNYA SEORANG LAGI PEGAWAI FAM AKAN DIPAKSA MELETAKKAN JAWATAN KERANA MELANTIK PENGADIL YANG GAGAL UJIAN KECERGASAN DALAM PERLAWANAN LIGA SUPER.

APA NAK JADI?

KITA TENGOK APA SANDIWARA SETERUSNYA?

zv said...

Bro Rizal,

This is the problem with some people...they poked at other people and they expect people take it kindly...such a perverse mind, a convoluted thinking and simply a moron...these are some of the characteristics of malay sports reporters with malay-language newspaper...

Some of them went to become media officers but alas, they cant even perform and left with their tail in between their legs...

Morons are just morons, they aint know nothing about anything else...i thinked they do not have a happy childhood, and perhaps another long period of unhappy employment in the present job and would end up going home to beat up their wives...

I am NOT justifying my credentials in sports management and my sports history but these morons speak about me as if they know me...they aint know nothing...in fact they ain know anything about themselves, thats why they failed when they do other jobs other then write shit and bullshit in the malay-language newspapers...

Salam Dari Mergong...

ref lulus said...

Betul ke ada ref yang gagal fitness test dilantik game super? macam ni tak adil la.... aku yang lulus fitnes test langsung tak dpt game. Yang gagal pulak diberi keutamaan. Sepatutnya yang gagal tu kena batalkan perlantikan dia. Apa dah jadi ni skretariat FAM? Tido ka? ^%$#@%^&*

Anonymous said...

anon 7.53pm,

kan aku dah komen tadak sapa yang sanggup ganti tempat saifuddin tu. Tak baca ke?

Anonymous said...

BAGAIMANA pengadil yang tak lulus ujian kecergasan boleh terus dilantik? Ini satu lagi bukti hasil kerja yang cuai, gegabah dan menggunakan daya imaginasi yang berlebihan.
Setiap kali kecuaian yang dilakukan, maka setiap kali jugalah pegawai berkenaan terlepas dari sebarang tindakan. ITULAH FAM YANG SEBENAR....

coretan_khalayak said...

Zv dari mergong ,
dlm era blogging hari ni, kita boleh kenal serba sedikit tentang seseorang melalui artikelnya, utk anda yang meroyan bila dicuit disini , rasanya mungkin semangat rtm@x'gomen' masih menebal dlm diri anda , org 'gomen' mana bole kena cuit , tapi tulah kalau dulu org ckp 'kalau takut di lambung ombak jgn berumah ditepi pantai' tapi la ni utk yg blogging kena tuka sikit la 'kalau tak nak kena kritik tak payah blogging apatah lagi di laman org' , dalam artikel hang byk la pujian membabi buta kepada khairy jembalang tu, hang dapat apa? Lupa pula - hang penah dpt berganding bahu dgn jembalang ni dlm "msl"- Mesin Songlap duit Liga Malaysia -

maaf zv - anda sudah berpeluang berada dlm Msl - sebagai mesin yg dicipta kj utk menjajah liga malaysia - kita tau gaji ceo bukan sikit - apa yang hang da buat ? Ada liga tu bagus masa hang jadi ceo ? dak aihh , sbg kununnya x- journo & ceo organisasi yg supposed buat marketing utk liga malaysia - kalau ikut mission company la :) - yang nampak duit masuk mesti berjuta - untung ? - habuk pun kalau tertinggal dah kira baik , penyudahnya anda hanyalah antara penyumbang episod duka bolasepak malaysia hari ini .

tentang idea anda utk bolasepak malaysia - kalau baca geli hujung rambut ni - tapi anda tidak boleh dipersalahkan sebagai x-bernama,rtm & "msl" idea anda sememangnya tidak boleh dijangka bernas - x-gomen kan, sbg cth. bab ketinggian min 6 feet - bola sepak - fizikal bukan penentu - yg penting basic football + skills but the most important determination & brain , quarantine team 5 thn utk satu World cup lepas tu kalau layak kira berjaya la, next world cup quarantine lagi - at the end negara ada satu kelompok 25 pemain -int. level- yg bole muncul setiap 5 thn shj - kalau liga kompetitif ,pengurusan ikhlas - idea sedungu ini tak perlu , memang la malaysia kaya - kapal selam harga ratus juta pun boleh beli - apala sangat duit rakyat ni kan -
kalau masih memasang impian utk post azudin tu - kuburkan je impian tu - kain kapan utk impian tu saya boleh poskan jika perlu - org seperti anda kalau duk kat post tu , hasilnya sama je mcm apa yang ibrahim saad & azudin berikan - maaf Bolasepak Malaysia tidak memerlukan anda .

ikhlas ,
coretan khalayak
jb

Anonymous said...

Pelantikan pengadil yang tidak layak kerana tak pass fitness nampaknya berulang kembali.

Mengapa insiden pengadil tak bertauliah semasa Bardhan Cup tempoh hari tidak dijadikan pengajaran buat FAM?

FAM tidak mahu belajar dari kesilapan!

Anonymous said...

ZV
kalau saifuddin pun blah sebab tak tahan kerja dgn aska ttu, hang pun kena semelih hidop hidop nanti.
hahahahhaha

Anonymous said...

INIlah masalahnya jika orang yang dipertanggung jawabkan untuk menguruskan pelantikan pengadil itu bersikap ego dan tidak mahu mendengar nasihat atau pandangan orang lain.

Dengar kabarnya, jawatankuasa pengadil yang pernah memberi pendapat bukan saja tidak diendahkan, malah dimaki hamun dengan kata-kata yang kurang manis.

Dikabarkan juga, itu sebab JK Pengadil tidak mahu campur lagi dengan urusan FAM. Nak terlingkup pun lingkup la. Gua sokong 100%

Anonymous said...

Kalau si Kamaruddin tu la yg jadi AGS bertambah hancur la FAM.Dia mana tau buat kerja.Lagi pun dia kan sibuk dgn kerja luar dia.Aku takut nanti sampai pukul 6 pagi dia tak tido lagi sebab nak buat jadual untuk tugasan pengadil.

Anonymous said...

kalau dia jadi AGS alamat lingkuplah FAM

Anonymous said...

saifuddin blah sebab dah tak tahan bekerja di bawah bekas pegawai askar.

zv said...

Bro Rizal,

WHAT IS THERE TO SAY?

WHEN SOMEONE PUT A MONKEY FACE TO REPRESENT HIMSELF, THERE'S NOTHING MUCH TO SAY ANYWAY, ISN'T IT?

THERE IS NO POINT TO SPEAK OR TO REASON WITH A MONKEY, DALAM BAHASA MELAYU DISEBUT BERUK!!!

THIS MONKEY MUST BE A MALAY! HE IS SO ASHAME OF HIMSELF, THAT'S WHY HE PUT UP A MONKEY FACE AS A FRONT. PERHAPS HE IS FROM A MONKEY FAMILY...MAYBE MARRIED A MONKEY WIFE AND HAVE SOME MOKEY KIDS...

I AM NOT BELITTLING ANYONE, THEY ARE DOING IT TO THSMELVES...JUST LOOK AS THE POSTING...HE AINT KNOW SHIT ABOUT ANYTHING, HE IS A MONKEY BY THE WAY...

zv said...
This comment has been removed by a blog administrator.