Tuesday, August 24, 2010

FAM's chairman of various committees named but...


Datuk Azzuddin Ahmad is facing another battle


UPDATED
Aug 25, 11.30am
FAM vice-president Datuk Hamidin Mohd Amin has denied any move to oust Datuk Azzuddin Ahmad, adding that the meeting with  deputy president Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah shortly after the exco meeting was to discuss in general the challenges that lie ahead.


"Datuk Azzuddin's position was never discussed. Let me state here the general secretary is a presidential appointment. The exco gives our full support to the President and we back and work with whoever is appointed by the President."



One would have thought the fresh faces among the newly-elected office bearers of FA of Malaysia (FAM) who promised the world would create an instant impact in the first Exco meeting yesterday.

What we got instead was an executive member gleefully volunteering to sponsor a new pair of attire for the new Cabinet.

So, change for the better or for the worse? Sponsoring a new set of attire for these gentlemen should be the least of their concerns right now.

Anyway, after the exco meeting, some of the members, including vice-presidents Datuk Subahan Kamal and Datuk Hamidin Mohd Amin, sought a hush-hush audience with deputy president Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah.

Agenda No 1: To remove general secretary Lt Jen Datuk Azzuddin Ahmad. There was no Agenda No 2.

Perhaps this was part of the blueprint drafted to propel Malaysia into the top 100 bracket in the FIFA rankings!

Click here to see who would be charting FAM's fortunes for the next four years.

I sincerely hope they know where to start...I mean start thinking for the betterment of football rather than thinking of ousting individuals and looking good. Substance over form, please, gentlemen. OK la, cannot condemn too much during this fasting month.

20 comments:

Anonymous said...

YANG empunya diri dengan megah dan bangga telah berkata...."Tuanku masih memerlukan saya"...

Melepas la Hamidin n the gangs...

George Cheliah said...

DATUK ASTAMAN PERLU MENJELASKAN MENGAPA FAM MELETAKKAN NIK AHMAD YAAKUB, BEKAS PENGADIL YANG SEANGKATAN DGN ALLAHYARHAM NAZRI ABDUULAH DIKELAS KEDUA?

SELEPAS DISINGKIRKAN SEBAGAI AJK PENGADIL FAM (BERSAMA-SAMA TIMBALAN PENGERUSI SOH CHIN AUN), DIKHABARKAN BELIAU JUGA TIDAK DIPILIH SEBAGAI SALAH SEORANG MATCH INSPECTOR PADA PIALA MALAYSIA AKAN DATANG. APAKAH PENGALAMAN YANG BELIAU ADA MASIH TIDAK LAYAK UNTUK PIALA MALAYSIA?

INGAT DATUK, JANGAN BERSENGKONGKOL UNTUK MENGHAPUSKAN SAKI BAKI RAKAN-RAKAN ALLAHYARHAM NAZRI ABDULLAH.
JANGAN HATI PENUH DENGAN DENDAM KESUMAT...

ariffin, Bdr Baru Bangi said...

nothing much to shout about.

apabila sesuatu urusan diserahkan kepada bukan ahlinya(pakar), tunggulah saat kehancurannya.

mambang said...

Salam Tuan,
Saya pun berpuasa.

teachuhman said...

"Selamat Berpuasa Zal"
"Selamat Bertugas" new line up

teachuhman said...

"Selamat Berpuasa Zal"
"Selamat Bertugas" new line up

Anonymous said...

tak sangka kau juga sokong azuddin ya zal, bagi aku dah cukup dengan apa yang tuan pengurus ladang , telah lakukan kehancuran seperti sunami melanda Aceh

sampai saat dan ketikanya sebab dia bernah berkata sapa tu TM he is noting to do with football and now kena report pada dia.

SELAMAT

Anonymous said...

Wow! FAM ada 17 jawatankuasa kecil, Datuk-datuk jadi pengerusinya. Kalau tak silap dulu lagi banyak, 20-lebih jawatankuasa, mungkin persatuan sukan paling banyak jawatankuasa di dunia!. Itupun keputusan dan urusan FAM kebelakangan ini caca marba jugak. Rupa-rupanya isu awal yang timbul kali ini: "nak sponsor jaket baru kepada Kabinet FAM" (itupun memetik info Loose Cannon lah). 'Typical' Council FAM sejak dulu. Sekarang pula ada lagi agenda lain untuk rampas jawatan Dtk Azzudin sebagai Setiausaha Agong. Betol-betol punya Pi Mai Tang Tu la FAM ni. I bet the guy who is crazy for Azzudin's post would not do much better than the current Sec Gen. Apa la FAM, jawatan Technical Director tu crucial, dah lama kita tak pandang serius mengenai peranan besarnya. Apa Exec Committee FAM tunggu lagi? Lantikla (atau carilah) secepat mungkin, selaraskan dengan Jawatankuasa Pembangunan Bolasepak/KBS (heboh jugak tu) asalkan betul nak perbaiki sistem keseluruhan bolasepak Malaysia diperingkat akar umbi dari sekarang!. Ini, hal remeh pula yang disibukkan!! FAM oh FAM....

Burn

Anonymous said...

Selagi terlalu ramai individu yang terlalu perlu dihormati dan ramai pula yang tidak berani utk terpaksa melukakan hati yang lain.. kita tak nampak "barisan baru ini" akan memberi impak besar (yang diharapkan Malaysia) ke arah pembangunan bolasepak negara. Kecuali, mereka mereka ini lebih professional dan dedikasi utk berani turun ke padang dan menerima kritikan terbuka dan mengambil iktibar dari kritikan yang membina tanpa merasa tersinggung.. demi bolasepak negara kita.Pandangan seperti dari Sdr rizalhashim kita perlu juga dipertimbangkan oleh VIP VIP dalam FAM ni....

Anonymous said...

buang je azudin...xcde guna pun dok situ lama2....

uknowmela...

Sivaram said...

Mister George Cheliah,

Sebenarnya penyingkiran sdr Nik Ahmad Yaakub dan rakan-rakan Allahyarham Nazri Abdullah itu telah dirancang dan dibuat oleh individu tertentu yang kuasanya melebihi presiden sendiri. Cuma sekarang, Datuk Astaman kenalah tengok-tengok balik banyak benda yang tak kena tu. Tapi awas Datuk, silap silap haribulan, Datuk juga bakal menerima nasib yg sama mcm Datuk Soh Chin Ann yang kena buang dulu....

Ramli Ghouse said...

KITA syorkan kepada Datuk Hamidin supaya mengambil tindakan undang-undang terhadap Rizal Hashim kerana memfitnah dan mereka-reka cerita yg tidak benar.
Kalau benar-benar Azzzudin akan disingkirkan, maka seluruh peminat bola akan merasa rugi dan hampa kerana tidak dpt lagi menikmati cerita-cerita lawak dari wisma FAM yang boleh buat kita guling-guling atas lantai....

Anonymous said...

setuju ataas saudara ramli
tapi kalau setakat lawak bodoh sampai bila lah kita nak tengok. kadang-kadang kena tukar sudut lain pulak

jeebsion said...
This comment has been removed by a blog administrator.
jeebsion said...

Salam LC,

First thing first .. selamat berpuasa :-)

Next, I'd like to second ariffin's line of which is true throughout the history of mankind.

I've said this before and I'm gonna say it again - the reason of everyone chasing the seats in FAM has been always for themselves, never have been for the betterment of the organization.

Monarchism in FAM is a taboo that no one would speak nor even have the slightest bravery to think about. Intimidation is somewhat a normal day-to-day activity. Backstabbing, betrayal, lies among the members are being employed as a defensive mechanism should anything go wrong whilst the public at large demands answer.

So, who exactly is paying attention to the core nucleus of the football scene - the players and fans?

I wish to say that sponsoring new attires to the exco members would be part of the new development? How that shows they're putting themselves before everyone else ..

If this is the pattern, then expect that we won't see any World Cup qualifying in 100 years!

Anonymous said...

careful, the Sec Gen has a few cards up his sleeves, but then again he's been proven to be quite a comedian.

Anonymous said...

Tell you what.....politicking in football will never stop as everyone thinks they are the experts of the game. My two cents worth would be;
1. The exco shall be neutral people so that they can decide without fear or favour but someone with some football knowledge.
2. The Chairman of important committees like the competition, player status/ discipline SHALL NOT come from the affiliates as their decisions can be biased even if they think its fair. Get qualified people...it should be on qualification and not anything else.
3.There should be structured youth development and it should be made compulsory to all affiliates from the age of 8 - 17.(8-12 being the golden years of football and 13-15 being the developmental years are crucial in a kids football development)Do not pass the buck around to schools to do it....they WILL NOT !!
4. Have a long term plan AND for heaven's sake follow it, amend it but dont keep it in the closet !
5. Create leagues for all age-groups all over the country. Kids should PLAY....week-in and week-out....not train every weekend and play in a carnival once a year !!!!
6. A good coach education system which is clear of favouritism/ croiynsm should be in place so that the coaches who are out there to educate the youngsters are the best lot by qualification and experience and not because they are friends or because they give expensive gifts to the instructors !! You see...the three contributing elements to a succesful football nation is A GOOD YOUTH DEVELOPEMENT STRUCTURE / A GOOD COACH EDUCATION SYSTEM/ which would bring along a GOOD NATIONAL TEAM....They compliment each other!!!!
7. A lot of money is being spent on a lot of things but i feel some money or a sponsor should be set aside for international friendlies with credible teams which would cost money.....looking at our current standing we cannot invite japan or Korea to play friendlies because firstly they do not want to play a lowly ranked team but even if they agree to play... the FAM will not be able to pay the appearance fee, so we end up playing with someone lower in the ranking for free or on a reciprocal basis.....think about it...we need better opponents !!
8. Football is a commodity.....it needs to be marketed and properly. In Malaysia we expect football to be marketed itself....look around ! FAM never had a marketing team ???WHY ??

Well having said that....if the current powers to be will look into that seriously....maybe we would have a slight chance !!!! Good luck Malaysian Fotoball !!!!

Anonymous said...

Jika barisan kabinet saja yg bertukar tapi pihak yg diamanahkan untuk menjalankan dasar yg telah diputuskan masih tak berubah, maka cerita lama akan tetap berulang jua...

Anonymous said...

Bro

mintak komen skit pasal appointment tan sri annuar musa ke JK MSL dan bolasepak wanita..he is Timb Presiden FAM..

mcm ada tak kena je..MSL is ok, but women football?

and so much Presiden took seat as chairmans for JK...fenin2..

mmm...

Anonymous said...

Sorry for my bad english. Thank you so much for your good post. Your post helped me in my college assignment, If you can provide me more details please email me.