Friday, December 25, 2009

Kena tukar format konvensyen


Bekas ketua pengarah Majlis Sukan Negara (MSN), Datuk Wira Mazlan Ahmad, gesa agar konvensyen sukan diubah format. Saranannya tentunya tepat sekali. Baca laporan Utusan Malaysia di sini.

3 comments:

Anonymous said...

Rizal, inilah akibatnya kalau di kalangan msn sendiri nak bersaing. macam ada competition antara jabatan. masing-masing nak tunjuk yang diaorang boleh bikin kerja. organize seminar tiga empat kali setahun, jemput pembentang kertas kerja yang sama, formatnya sama, mana orang tak bosan. think out of the box la msn. cubalah jemput persatuan, bekas atlit dan atlit yang masih aktif untuk kongsi pengalaman dan luahan perasaan. perspektif pegawai, jurulatih, atlit dan pentadbir barulah complete. setakat pembuat dasar yang selama inipun buat dasar tapi tak ader perlaksanan tak payah jemputlah. ni yb shabery cheek,tengok tengok sikit. jangan nanti meja kosong aja.

** WANMalaysia **

Anonymous said...

Memang jelas konsep konvensyen kat Malaya ni very one-sided, dah lapuk dan membosankan. Abis kuat yang datang nak goodie-bag atau dapat makan free than ada la sikit-sikit business contact untuk 'future-planning'. Yang 'out-station' dapatla tido kat hotel & elaun. Menteri datang merasmikan pastu menghilangkan diri dan tunggu 'laporan' pegawai-pegawainya. Jadi macam mana nak maju. 2010 akan datang so sama-samalah kita fikirkan macam mana nak make sure semua yang menghadiri konvensyen datang dan pergi dengan puas di hati. Hapi Neu Yer 2010

XABI ALONSO
LARKIN

Anonymous said...

Konvensyen ini sepaptutnya dibuat 2 tahun sekali baru ada umpphhhh. Kalau tiap2 tahun dah jadi mcm seminar saja. Elok la cadangan dato wira tu. Kena minta persatuan yang berjaya bentangkan resepi kejayaan mereka. Jangan suruh basikal bentang sebab semua msn yang buat bukan persatuan. Boleh claim je la. Acar road yang diaorang buat sejak ltdl hancus. Tu pun boleh bentang sebab2 kegagalan.