Tuesday, September 23, 2008

Git Kaur pleads not guilty

Former national artistic gymnast Kau Git Kaur has pleaded not guilty to the charge of submitting a false appeal letter for a salary raise. Read here.

Question is, whose salary raise did he appeal for? Git Kaur was a gold medallist in the Manila SEA Games in 1991 and is closely linked with the National Sports Council (NSC) by virtue of his position as gymnastics equipment supplier and also the official representative of the Chinese government on matters concerning the employment of Chinese coaches in Malaysia.

22 comments:

Anonymous said...

this bullshit.....

sukan said...

Saya ada satu soalan yang sama: Surat permohonan naik gaji adakah KauGitKaur dia buat untuk sendiri?

KauGitKaur mula business sendiri masa tahun 2000. SUdah 8 tahun dia tidak kerja sabagai jurulatih di MSN. Menurut suratkhabar, surat ditulis masa tahun 2005, Kenapa dia tulis surat untuk naik gaji, memandangkan dia bukan makan gaji MSN.

Anonymous said...

Bro, what is the case all about?

Anonymous said...

bro, this guy cannot be trusted..

Anonymous said...

Bagus juga soalan demi persoalan timbul...jadi saya pun nak menyumbang soalan ...Kenapa jurulatih dari China di bayar gaji lebih berbanding jurulatih luar negara lain? Kenapa kadang-kadang jurulatih gimnastik dilantik tanpa permintaan dari persatuan? Dengar cerita Git kaur sponsor pegawai atasan MSN bercuti ke Hong Kong lepas Sukan Sea Korat? Ini bukan fitnah hanya persoalan.......

hakim said...

this guy can or cannot trusted hes wife knew la , you are not that person to say la.
this brother lagi jahat"u ada bukti ke ah kau sponsor pegawai atasan MSN bercuti ke Hong Kong lepas Sukan Sea ,if no such happen that mean u a d rumormonger.aku tidak kena jululatih so no comment.tetapi kenapa u sibuk nak tahu coach dapat gaji tidak sama

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
orangtg said...

all this fellow jealous mr kaur la

sukan said...

Soalan 1: Gaji jurulatih China lebih tinggi daripada gaji jurulatih Negara asing? Jurulatih bola sepak dan badminton adakah dia orang dari China? As i know, dia orang punya gaji lebih daripada USD10,000. Siapa lagi tinggi? Kalau jurulatih China lebih tinggi daripada jurulatih local, itu biasalah sebab sports di China paling top dalam dunia (according to 2008 Olympic result)


how you know that jurulatih gimnastik dilantik tanpa melalui persatuan? Saya hanya tahu semau jurulatih adalah diminta oleh MSN; sebab MSN yang bayar gaji.

Anonymous said...

Saya sangat confused. Yang saya tau dia tak kerja dengan msn sejak tahun 1997. So, dia buat permohonan untuk siapa dan duit tu masuk akaun dia ke? Ada orang boleh clarify ni ke?

Bro, I rasa case ni ada kait dgn case gerak tak lama dulu - kalau tak silap ada gimnas jugak involved.I smell a very dirty rat here. Kot ada frame-up? Must dig deeper la........

rizal hashim said...

anonymous 7.38pm,

tak manis saudara lontar tuduhan macam ini tanpa bukti. jangan kita salah guna kebebasan alam siber untuk baling batu sembunyi tangan. tak gentleman.

Anonymous said...

this bro ask very good soalan duit tu masuk akaun siapa?? ada sesiapa boleh beri tahu ke? this very important...

Anonymous said...

kaur buat surat wang masuk yeeyun akuan.ini mesti pasal cinta la..lepas tidor kaur hilang yeeyun buat kes.........

Anonymous said...

dia bukan saja tidor dg kaur,lain2 gymnas n bad player also having la,

Anonymous said...

b4 yyy jadi jululatih mana dia kerja ?

Anonymous said...

dia ni gangster background aku tahu beliao jual no di sekinchan ,whole village knew hers family dirty money,blackmarket jual no,illegality ALONG

Anonymous said...

ah kaur tulis surat untuk naik gaji yyy ada berjaya ke? yyy dapat wang ke? wang ada pulang ke?
jijka dapat tetapi tidak pulang mana boleh ada kes?

Arnaz M. Khairul said...

Bro, I believe we've had this discussion before.
If there's a possibility for someone to do something like this, of course there has to be somebody on the inside who is the link. Well, the link until it was exposed of course.
There's so much else being spoken about in the corridors of MSN. I think it is time MSN themselves start getting rid of the rot within themselves. I think they sure know where to start.....

Anonymous said...

Go ARNAZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ!

Anonymous said...

Have been reading all the comments posted...Rumour has it the money went into her account but now she is denying knowing how it got there. I think she is bouyed by the publicity that she has been receiving and wants to loook like a matyr. Don't be fooled ... this is not a stupid woman....she has a lot up her sleeve.

About her family background, i found out it's true. Really dirty money. Heard that father was once the top gangster in Sekinchan and was also put in jail a long time ago.

So, the question is why? Maybe she was jilted, maybe she is trying to avenge for someone else.... Only god knows.....

Anonymous said...

This girl sleeps around with all the gymnasts and badminton players and then she wants to play Mother Theresa........

Somebody better run to Sekinchan and give her a good knock on the head for her to wake up.....with the colorful background of hers, it will be a good Chinese drama serial........

Anonymous said...

..betul ke dorang bayar US10 000 dollar..i am sure yang jurulatih dari Russia pun dibayar US 1 500 jauh beza tu..padahal Russia..pada i lagi handal dari China serba serbi dalam gimnastik dan gimrama..China is just a rising country in the sport but Russia is the first and the best..aha..confuse gak i..apa motif Sepuluh ribu tu..