Wednesday, December 7, 2011

Anak muda kita

Tahniah krew Stadium Angkasa RTM kerana membawakan skuad Bawah 23 tahun yang memenangi pingat emas ke studio malam tadi.


Juga pesanan Hafizal Hamad: Buat anak gadis di Malaysia, usah ganggu "Kaka Malaysia", simpan gambar dan senyum sorang-sorang dalam bilik boleh, jangan ganggu kerana dia ada urusan lebih penting untuk negara dan bukan nak buat benda lain...

Ya, kita tunggu dan lihat...

Dulu ramai jurulatih asing mengingatkan aku "jangan puji sangat pemain, mereka cepat lupa diri, lupa daratan dan cepat besar kepala"...

Penting agar orang paling rapat dan ahli keluarga menyokong/membimbing/menasihat anak-anak muda kita kerana kadangkala apa yang dibuat di padang sama penting dengan apa yang tidak dibuat di luar padang...

13 comments:

ariffin_Bdr Baru Bangi said...

pemain sekarang mudah perasan (maaf, bukan semua ye).

kenapa pemain seperti Allahyarham Mokhtar Dahari tak perasan, tak berlagak walaupun sudah dikemuncak?

jangan jadi terkenal kerana banyak terlibat dlm kntroversi, buktikan dalam performance anda serta banyakkan 'caps' anda barulah anda boleh angkat sedikit muka glamour anda tu.

Anonymous said...

Anak Muda Kita - jangan dimanjakan sangat dgn habuan, jaga diri baik2 daripada kontroversi & elakkan diri daripada hiburan melampau!

Jadilah pemain yang profesional dalam segala-galanya

Anonymous said...

Perlu diperbanyakkan perlawanan persahabatan peringkat antarabangsa bagi Skuad Bolasepak Malaysia. Dengan cara begini lebih banyak pendedahan dan pengalaman yang boleh ditimba pemain.Dicadangkan sekurang-kurangnya 1 perlawanan setiap bulan.

kueh bakar said...

try offer 1 juta sorang kalau dapat pergi olimpik.atau final piala asia.

ahaks.

shaQ said...

Nak tgk game d0wg lg... ade x friendly match yg akan disiarkan??
Best gak klu astro arena dpt siarkan setiap game team malaysia tande s0k0ngan kate kan.. :)

simple said...

Jadilah Player Bola yang betul2 professional..

TANJUNG RHINOS RC said...

Bola sepak rsnya kian mnjadi fenomena di Malaysia.. scr peribadi sy melihat kejayaan ini sbg suatu kejayaan terbesar SSBJ dan para pendukung yg bekerja di hadapan, kiri, kanan dan belakang.. SSBJ telah melahirkan pemain yang sdh pn berkelas ASEAN, bukan lagi berkelas MALAYSIA semata-mata.. Sumbngn SSBJ (walaupun tidak didendang) sbnrnya sgt besar dan itu satu model yg telah berjaya dan boleh diaplikasikan oleh persatuan bola sepak negeri dan sebagainya.. Sekolah = sukan = kejayaan.. bermula di sekolah bukan?? hntrlah guru-guru utk dptkn lesen dan kursus kejurulatihan.. cendawan itu akan terus subur nnti..

Anonymous said...

Tahniah atas kejayaan Harimau Muda. Memang tabiklah dengan prestasi anak2 muda ni. Walau apa pun minta mereka terus fokus kepada perkara2 di pdang sahaja. usahlah pedulikan hal diluar padang. Rakyat mahukan kejayaan bukannya kontroversi murahan yang tidak mendatangkan apa2 keuntungan kepada negara.

Harap semua player harimau muda dpt kekalkan disiplin dan prestasi yang baik sepanjang masa. Saya yakin anak2 muda ini mampu pergi lebih jauh sekiranya diberi peluang dan ruang yang betul..


Aummmmmmmm....aummmmmmm....

arMOVErs said...

mmg seronok dpt tgk majoriti player2 Harimau Muda ari tuh.. patut hos ari tuh bg peluang setiap player2 yg dtg bckp tp x, asyik bg player2 popular je bckp yg kt blkg tuh tlg sengeh je.. sy rasa player2 tlalu dipuji ari tuh especially si nazmi kaka.. mmg nazmi fenomena br bola kita, mmg bbakat besar tp sy takut dier bakal tenggelam x lama lg sbb tlalu dilambung puji-pujian.. jgn bantutkan perkembangan player2 kita dgn pujian2 melambung.. bole memuji cuma jgn over.. xde benda di dunia yg elok kalo over.. sederhana tuh lbh baik.. misi slps nih, pertahankan title AFF Suzuki Cup.. gudluck Harimau & booooooooo FAM!!

Anonymous said...

Setuju dgn Tanjong Rhinos.
Patut di luaskan di setiap negeri dan tubuhkan akedemi sukan.

Anonymous said...

Football have change so much for the past two decades. Long gone were the days when Malaysian Team need to play on a soggy pitch and hope it rained before an important match. Now-days the pitch need to be near perfect as it will provide the fans a beautiful flowing game.
As for the new superstar in the making or the current glamboy "APEK" the game need their macho stud as much as they can give. A touch of gossips will do the game some good in the long run eventually.
Now-days football attract new generations of fans. They willing to watch the game not because is the game of football but because of the players who played them.
No longer football is a discussion among 30 something men in a mamak stall but also being chat about in facebook and tweets among teenager girls.
Looking at it, this new success should be managed properly and Malaysian Football will be heading to a new dimension and is all for the right reason, I hope.
For those kids, As Casey Casem put it "Keep your feet on the ground and keep reaching for the STARS".

WAGs (Wives and Girlfriends)

TANJUNG RHINOS RC said...

Saudara Rizal.. EPL sdh lama ad sistem yg konsisten.. Ap mslh kita tidak dpt buat liga kita jdi konsisten.. Asyik bertukar shj..

zool said...

betul tu.. jgn le kacau dia baru nak naik... semoga Kaka Malaysia mampu ke luar negara..