Monday, September 28, 2009

Turned over...

Aku menghulurkan salam lebaran dan rasa simpati amat mendalam kepada saudara pengendali blog ini yang bersulam dengan kata-kata sinis, pedas dan lebih "garang" daripada aku.

Tidak lama dahulu, dia "membelasah" aku dalam blognya. Menuduh aku dengan kata-kata indah syahdu. Bacalah di sini.

Susulan itu, akupun menukilkan warkah terbuka kepada seorang politikus yang kutulis dalam bentuk satira tetapi disalah tafsir ramai pihak. Bacalah di sini.

Aku tidak berhasrat memanjangkan isu ini, sekadar mengingatkan kawan-kawan agar kita memahami erti perjuangan dan dasar yang kita perjuangkan! Kelak nanti kebenaran terserlah! Tuhan lebih mengetahui!

Apapun, barangkali mudah benar juak-juak politikus kita di"turnover"kan! Bacalah di sini.

13 comments:

Anonymous said...

Where is Jonathan Price...has he stolen (share share) the rakyat's money and run away or is he still in touch the Sports Tourism Minister. Resistance is futile.


For the Game. For the World.

epain said...

agaknya, maksud posting disini ditujukan buat Ahli Parlimen Pengerang lah ye?....

Ingatkan dah tak de dalam "buku" lagi...

Anyway, bebaru ni terbaca sebuah buku yang bertajuk "50 individu terhebat" lebih kurang macam tulah tajuknya di MPH...

Azalina pun ada dalam tu dan dia diletakkan dibawah tajuk "DS Azalina-ahli politik wanita terhebat"...

Seram sejuk baca tajuk tu..."terhebat"....

Tang mana yg hebat tu?

uknowmela! said...

hebat tang menipu la cik epain woi....bukan org lain akak lu jugak! saudara rizal : saya tak tau pun saudara main golf, boleh la tee off skali bila senang.. tahniah kerana kebenaran terserlah jua akhirnya.

rizal hashim said...

saudara Uknowmela!

Saya pun terkejut saya pandai main golf! Handal betul la pakar-pakar spin kita!

Azmi said...

hahahahahah... Rizal, jom main golf!!! hahhahaha...

Azmi said...

Dear Rizal,

I just read TepakBersulam's posts and found them rather absurd yet entertaining :)
It's really implausible how he judges a book by its cover :)

I quote : "Sebenarnya penulis amat kagum dengan Rizal Hashim ini, jika kita tenguk dari paras rupa dia, (tidak berjenis) kita tidak akan percaya bahawa beliau adalah seorang wartawan sukan berbahasa Inggeris"...

Paras rupa? Tidak Berjenis? hahahah... maybe TepakBersulam should inform us how a Journalist who writes in English should look like.

In any case, as an avid reader of your so called 'rants' in the MM, I'd say, keep on writing :)

Kama said...

Takperlah Rizal. Janji you dah pohon maaf atas mana-mana kekhilafan lalu. You hv done your part. Kalau depa masih nak busuk hati, bab dosa you dah lepas, biaq pi la depa.

Pada hari baik bulan baik ni sepatutnya kita - especially sebangsa dan seagama - open a new leaf. Hidup ni amat singkat; sooner or later we'll be pushing daisies. orang yg suka bersengketa berpanjangan ni, hidup depa takkan aman; Allah swt takkan bagi keberkatan.

Selamat hariraya aidilfitri maaf zahir dan batin from Kak Puteri sekeluarga.

tepakbersulam said...

Salam Rizal , aku memang mengharap agar ko pick up story ini, memang is a big turnover, masa berubah , hari berganti. MUNGKIN KO TELAH NAMPAK DAHULU DAN KAMI HANYA BARU DISEDARKAN OLEH ALLAH SWT SETELAH MELIHAT TERLALU BANYAK YANG SONGSANG BERLAKU, bukan krn dia tidak menjadi menteri kami hentam dia , semasa dia jadi menteri pun kami sudah mula menjauhkan diri, aku telah buat keputusan yg betul tinggalkan dia, tetapi sebagai seorang Islam aku tidak boleh membiarkan yang sonsang terus hidup mengganas, mean yang benar tetap benar yang salah sampai masanya akan terbongkar juga.Semua pegawai Azalina kini Turnover BTW di bulan mulia ini Maaf dipohon, Selamat hari raya,

tepakbersulam said...

Selamat hari raya maaf zahir batin, masa berubah rizal , hampir kesemua pegawai Azalina melainkan bob dan rizal telah membuat turn over secara terang terang mahu pun secara diam diam. BANGKAI GAJAH TIDAK BOLEH DIDOROK DAN KAMI MULA TERHIDU BAU BUSUK WALAUPUN KAMU TELAH TERHIDU DAHULU, ada yg kata kami buang masa kerana melawan org sudah mati, tapi kami tetap mahu rakyat tahu siapa sebenarnya Azalina ini. itu saja... dalam pada itu dia sempat lagi berohong mengtakan bahawa kami blackmail dia, buat apa blackmail orang yang sudah mati.lagi baik blackmail masa dia jadi menteri dulu.Thanks krn buat posting ini,

sukasukan said...

Salam. Well bro, wats comes around, goes around. Wat goes up, must come down. I think that's the case with this Tepak Bersulam.

Abih tu, nama pun bersulam, so ayat cintanya juga bersulam tp masalahnya, sulamannya tidak kemas, nmpk berselirat urat benang sampai urat tengkuk. Dah la tu, byk spelling error.

Never respect a guy like him, tp bagus la kalu dia dh sedar dan taubat. Sdr Rizal jugak bukannya insan sempurna, ada flaws here and there. Don't tell me you never claimed taxi utk ke stadium just in front of the hotel masa assingment overseas, hehehe.

But the point here is we must write what it is right, or what we think is right. U can't say A now then changed it to B later, then you will become loose bersulam.

Abt DS, well everybody knows who she is or who she was. No need for Tepak Bersulam to tell d world who the heck is her. That is wat happen when u hv the power. But like i said, what goes up, must come down.

P/s: i saw u play golf once, on a plane wth that remote control. Hehe.

pakmat said...

never have much regard for 'poly-tikus' in general..and of the humble opinion that most are self-serving whilst mouthing for-the-raayat slogans..and turn-coats amongst them are common..glad your tiff turned out well, tho..proving,perhaps, that a gentleman need not resort to profanities to win an argument..

Mister G said...

walk on brother Rizal, walk on. The TRUTH will always prevail.

Anonymous said...

Tidak mustahil mereka yang selama ini mempertahankan org-orang di kelana jaya juga akan mengalami proses turning over....