Tuesday, September 4, 2012

Sorakan 12

Berbanding dengan Formasi yang diterajui Zainal Abidin Rawop dan lebih berteraskan diskusi pra dan pasca perlawanan, program bola sepak terbaru Astro Arena Sorakan 12 lebih menjurus ke arah perbincangan berasaskan isu semasa. Daripada pengacara Ahmed Shahrazad Sani hingga kepada penerbit Hafiz Fazre Wahid, Sorakan 12 adalah hasil kerja tenaga produksi yang cukup muda.

Progam ini sarat dengan topik berat - misalnya isu Muslim Ahmad dan Ismail Faruqi As'hari dengan Peter Butler. Semoga berjaya!



Ahmed dan Shasha Alkhred bersama Azlan Johar dan Dayne Azmin Ghazali dari Utusan Malaysia


5 comments:

Haresh Deol said...

All the best!

KC Chan said...

Hello, I would like to have sponsored write up in your blog. Would you please kindly provide us the following information:

Blog URL:
Monthly Unique visitor:
Price per write up:
Price per posting(we write it):
Blog visitor type:

You may contact me by this email: yapliren@gmail.com

Thank you.

fed up said...

Tahniah astro. Boleh tahan programnya.

Bila namanya Sorakan 12, ada eloknya satu slot panel di beri kepada wakil peminat (dari kelab peminat yang resmi atau website resmi persatuan peminat) untuk bersemuka dengan pemain/pengurusan.

Contohnya boleh jemput wakil kelab peminat Selangor menceritakan bagaimana mereka usahakan sehingga dinobat kelab peminat terbaik 2011.

Sebagai variasi, boleh juga jemput tukang dikir barat dan sembang tentang sumbangan mereka kepada pasukan. (dikir barat TRW sudah dijadikan ringtone).

Atau contoh lain, tinjauan jualan jersi atau ulat tiket (dikatakan ulat tiket jual tiket harga RM100 untuk game TRW vs ATM baru-baru ini).

Atau tinjauan kepada tayangan skrin gergasi oleh Karangkraf yang dikatakan meriahnya macam pergi stadium.

Yang penting, fokusnya perspektif peminat di ambil kira. Maklumlah Sorakan 12 itu merujuk kepada pemain ke 12 iaitu penyokong.

Anonymous said...

program yang bagus, dengan content yang menarik.
lain daripada yang lain.
cuma harap lebih banyak interaksi bersama penonton.
overall,good job on production team!
thank u astro, sebab pastikan bola sepak Malaysia terus meriah dengan pelbagai rancangan menarik

Anonymous said...

best rancangan ni, nasib baik la penerbit alihkan si minah gedik sasha alkhred tu kelain.. kalau x menyemak jek duk kt sebelah amat tu, org nk dgr pbincangan dia sibuk mencelah ngn aksi gedik dia...