Tuesday, February 26, 2013

Jenguk arena.my

Sesetengah daripada warga kerja Astro Arena dituntut menghasilkan nukilan menerusi kolum masing-masing di laman web Astro Arena di www.arena.my.

Ada yang serius, ada yang menceritakan kisah di sebalik tabir dan ada yang berkongsi pengalaman. Jenguk-jenguklah arena.my dan anda akan dapat membaca artikel Beatrice Krishnan Barcelona, Nurjannah Ali kontroversi di Pantai Timur, Akbar Sahari bukan senang nak jadi pengulas dan tentu sekali Artikel 88 dan 89.

Shaukei Kahar, Zainal Abidin Rawop, Nor Bazly Azmi, Edleen Ismail, Suzana Basri, Dayang Zainatull Aqma Abang Zulkarnain (anak bekas setiausaha eksekutif Persatuan Bola Sepak Sarawak) dan Burn antara yang berkongsi pandangan dua kali seminggu!
1 comment:

HSKAMAL said...

Aku syorkan kepada pengulas2 sukan agar ambil tahu dan memahami perkataan2 yg terkandung dlm prinsip2 serangan & prinsip2 pertahanan(attacking & defending principals)dan rujuk dlm kamus supaya dpt memberi kefahaman yg jelas, tepat dan berfakta.

Dwi bahasa juga harus di gunakan kadangkala bagi melengkapkan dan menyempurnakan pandangan dan soalan.

Bagi pengetahuan umum, hampir semua JURULATIH2 tempatan yg ada skrg mempunyai masalah yang sama. Mereka gagal dlm melahirkan pemain2 yang dpt mempamerkan kefahaman melalui keputusan, aksi dlm permainan mereka yang di tuntut sukan b.sepak. Kemahiran mental dan fizikal amat2 terhad akibat drp kelemahan jurulatih2 untuk memberi kefahaman dan kepastian kepada pemain2 dlm latihan. Komunikasi merupakan perkara yg amat2 penting dlm usaha membina modal insan. Malangnya kita gagal dlm kemahiran berkomunikasi dgn cekap dan berkesan(effective)


"Masalah kita masalah Negara"