Tuesday, October 28, 2008

New media officer for FAM

Zaid Jamaludin

The FA of Malaysia (FAM) will have a new media officer next month. Saudara Zaid Jamaludin will report for duty at the hallowed halls of FAM at Kelana Jaya on Nov 22.

He was the Concorde Shah Alam Marketing Communications Manager.

Armed with a degree in mass communications, Zaid has had a career in Marketing Communications which has taken him from Guoman Resort Port Dickson, Bukit Tinggi Resort Berhad, the Star and ntv7.

The first media officer to be employed officially by FAM was Berita Harian's Ahmad Khawari Isa who has since returned to the paper, followed by former Harian Metro sportswriter and TV3 presenter, Dahlan Maamor (now host of Hello Malaysia at Bernama TV) and my former colleague at the Malay Mail, Satwant Singh Dhaliwal. Preceding Khawari was Christopher Raj, who was employed by ProSports but based at FAM to help out on matters pertaining to the Press. Christopher is now a reporter at the New Straits Times after a brief stint as a stringer at the Malay Mail.

Best of luck, Zaid.

24 comments:

Anonymous said...

All the best to Mr. Zaid. Don't create the history by becoming the shortest serving MO in FAM set-up.

epain said...

harap2 ini adlh permulaan buat FAM agar lebih professional...

especially dlm hal pengendalian media...

tapi rasanya title media officer boleh ditukar kpd public relation executive....sebab dlm PR, media pun diuruskan juga

Anonymous said...

Pegawai media bertukar ganti. Entah hapa-hapa FAM ni....

Dengar-dengarnya Kolonel pencen (yang juga bekas J/Kuasa Pengadil FAM) pun dah dibawa masuk ke Unit Pengadil, FAM. Kalau betul cerita ni, suatu langkah yang tak berapa sesuai. Patutnya FAM bawak masuk tenaga muda yang boleh menyumbang idea-idea baru. Ini bawak masuk balik org yang pernah duduk di kerusi AJK dulu buat hapa?

Lepas ni mintak-mintak ref FAM tidak jalankan tugas dlm padang mcm tentera udah le....

wismayakin said...

Hello, what about you. You were part of the set-up.

Anonymous said...

Nov 22...he might not turn up.

For the Game. For the World.

Anonymous said...

i ingat rizal hashim akan jadi media ofiser fam.
atau pembantu zaid? betul ke

nstman said...

Everybody knows that the right guy to head the FAM media office should be the guy who has a good grip on the local football scene. Everybody knows the right guy is none other than the nation's No 1 loose cannon. Need I say more, you morons at the FAM. You mutts at the FAM are blocks, stones, worse than senseless things.

Anonymous said...

FAM kalau boleh nak ambil semua bekas askar....

fariq rahman said...

good for u zaid. know him well, should be ok for the job but its totally different from the concorde world... u must know that and but certainly zaid has a lot to learn from rizal and khawari ......

Mat Sabu said...
This comment has been removed by a blog administrator.
fariq said...

to mat sabu... my email : fariqrahman@yahoo.com... please identify ur identity

Anonymous said...

fam should take mohd ali majid as media officer, baru la fam nampak macam ala tentera, skrg ni baru lt jen dan lt kol......... itu pun ntah tau buat keje ke tidak ........harap pangkat jeeee, itu dlm askar boleh le ..... boleh blaaaaah dah a year habuk pun tak tarak, cakap bungkakk..
stail askar........ dia aje betul
mampus le kau fam

Anonymous said...

Sekretariat Impian FAM:
SUA: Lt. Jen(B). Dato Azuddin
PSUA: Lt Kol Azhar Ahmad
Pegawai Media: PW1(B) Mohd Ali Majid

Ketua Unit:
Pertandingan Tempatan: Mejar (B) Ainuddin
Pertandingan A/Bangsa: Mejar Zainuddin
Pentadbiran & Sumber Manusia: Kapt
Halim Hamid
Penyelidikan & Pembangunan: Maj Jamaluddin
Kejurulatihan: PW Mohd Khan
Pengadil: Lt. Kol (B) Kamarudin
Kewangan: (Kosong)
Belia: (Kosong)
Futsal: PW Jaflus
Pemasaran: (Kosong)
Sains Sukan: (kosong)

Bekas-bekas tentera yang berminat boleh memohon jawatan kosong di atas

Anonymous said...

.... saudara zaid, lebih baik kau tak usah masuk, masuk fam la, entah lama tak tidak askar-askar tu kat kem tu, kena tsunami ke...... , entah-entah kau hilang skali. kau tengok le media officer yg hebat mcm sdr rizal pun ko, lu sapa brader.... pegawai askar tu mau guna lu saja, lebih lu pikir le sendiri... awek kat depan tu seksi gila beb.....

Freak On A Leash said...

Dear football followers, does anyone know Louis Santhanadass? Claims to be a good footballer and a know-it-all football man in FAS. Says he is also a good coach. Rizal and Fariq, u know this character? He works with me in AmBank now

Anonymous said...

gua ingat lu masuk balik, kenapa lu tak tulis nama lua dalam senarai yang pernah keja kat situ beb, lagi satu lu kena cakap lu pegang rekod kebangsaan , lu kerja kejap je beb.

Ini lagi satu gua tak suka FAM akan jadi macam Sukom dulu daripada jen 4 bintang sampai prebet cabuk ada kat dalam tu, lepas tu lu tengok apa jadi kat sukom

gua bukan nak kecik kan kewibaan askar beb, tapi gua setuju kalau boleh lu suruh kawan baik lu kat fam cari orang muda biar darah muda berjuang, yang tua lu letak jadi penasihat je, sebeb kalau lu letak yang tua beb, gua takut kena sakit jantung bila banyak keja
gua rasa lu boleh cakap dengan bos lu dulu tu beb

Anonymous said...

Anoy Oct 31, 2.27PM,

Lu kenen kat sapa ni? biar terang and jelas beb

Anonymous said...

betul ke Zaid nak masuk FAM 22Nov?
Bukan ke 22 Nov hari sabtu dan FAM tidak beroperasi pada hari Sabtu kan....
Belum apa-apa, surat tawaran Zaid dah salah ni....

Anonymous said...

bang, komen-komen yg macam tu, janganlah masukkan. malu le jeneral tu.

berilah sokongan kat dia macam mana kau jadilah kempen manager untuk dia dulu-dulu

atau pun kalau dia dah tak mampu, kau kena nasihat dia supaya dia berundur. kadang-kadang manusia ni dah tinggi pangkat dan darjat, gaji pulak besar malu nak berundur

kalau degil, kau belasah le dia

rakyat nak tengok perkembangan pasukan yang baik, kalau pentadbiran pun tak betul macamana nak bagi baik yg lain, kalau dah pilih kroni-kroni yg kata yes sir sahaja.

Anonymous said...

adakah fam terlibat dlm kes altantuya

lihat mstar 31 october

http://www1.mstar.com.my/cerita.asp?file=/2008/10/31/mstar_mutakhir/20081031184610&sec=mstar_mutakhir

adakah yg dlm gambar tu pegawai fam

Kong Kang said...

mcmana org yg mengutuk pentadbiran fam diblakang tadbir dibawa masuk ??????????????

tak paham aku, FAM ni???????

siapa le penasihatnya???????

bagaimana dlm kekalutan tiada wang, boleh tambah staff??????????

yang dah pencen pulak tu............


Kelab org-org pencen ke......


Malaysia boleh!!!!!!!!

Penyokong Malaysia said...

saudara zaid,

tugas kau yg pertama adalah memastikan website fam sentiasa dikemaskini.

kalau tidak fam gulung tikar.

dah berbulan-bulan, apa sekretariat fam buat.............

mungkin sedang tido ..........

atau mimpi ..... apa nak jadi seterusnya

Anonymous said...

Gua rasa banyak benda zaid kena buat,wa agree web org semua ok fam punya dah down berzaman, mungkin dato jenderal tak boleh nak command sesiapa tak ada askar yg boleh buat IT lagi
Lagi satu gua betul-betul harap jangan jadi macam sukom habis askar masuk pas tu habis tak ada kuality pentadbiran
So gua rasa lu kena ajar or may be berkerja sama dgn saudara zaid utk kemaskinikan web,relationship,dan juga cuba buat satu komunity service utk peminat lagi mengikuti perkembangan fam dan yg akhir mungkin sekali supaya fam ada nilai-nilai korporate sikit bukan askarrate
Ha ha ha

Anonymous said...

it's going to be tough for Zaid,..all the best anyway,,:)